onsdag 11 november 2015

Barn- och tonårsrum

Nu har tonåringen flyttat in i sitt nya rum - eller sina nya rum skall man väl säga, det är ju som en liten lägenhet. Bilder på det kommer snart men först skall jag bli lite nostalgisk... 

Vårt hus består av fyra sovrum, som ligger på rad på övre våningen. Från början var det ett tvåfamiljshus, med två spegelvända lägenheter, alltså två sovrum i varje lägenhet. Och nu när 16-åringen flyttar in i nya rummet så har hon bott i alla fyra sovrummen..;) 

Först bodde hon alltså i en spjälsäng bredvid oss i vårt sovrum. Hittar tyvärr ingen bild på det, det var ju innan digitalkameran kom in i mitt liv. Ni vet, när man ännu använde 24-bildsrullar, och inte tog tjugo bilder på en gång precis...

[DSC_0061.JPG]
Nåväl, när hon växte ur spjälsängen gjorde vi ordning rummet bredvid oss. Gul tapet med ursöta små bin på, samt en bård med nallar på. Jag älskade den! 
Här är det lek med kusinen. 

När hennes lillasyster hade växt ur spjälsängen och behövde ett eget rum, fick storasyster flytta ännu ett steg bort, och vi renoverade ytterligare ett rum till henne. Det hade tidigare tillhört vår uthyrningslägenhet som på den tiden bestod av två sovrum. Men nu gjorde vi hål i väggen - mellan "nallebårdsrummet"och det här och satte in en dörr och stängde igen till lägenheten istället, som nu alltså bara fick ha ett rum (hängde ni med där?). Det är rätt ok med ett gammalt hus där man kan trixa och fixa lite som man vill, och när familjen växer! 
[DSC_0100.JPG]
Här fick hon husera med vita väggar och en lite kul fondvägg.


Senare tillkom också en platsbyggd garderob med spegeldörrar.


...och rummet har möblerats om ett antal gånger.


Senaste möbleringen. 

Och nu har hon alltså flyttat ännu ett steg bort, ja hon kommer längre och längre bort från sina föräldrar, är det det som kallas att klippa av navelsträngen månne? Kanske rätt bra att mamman -dvs jag- sakta får vänja mig vid att de flyttar iväg... Hon har ju dessutom "hotat" med att hon kommer att flytta från ön så fort hon blir vuxen... ja suck... man har väl dem till låns, bara att acceptera...

5 kommentarer:

 1. Njut medan tider är! Snart är det dags för att pröva vingarna och var glad över att hon redan nu börjar förbereda sig! Självständiga barn vill vi ha:)

  Ha en fortsatt fin onsdag!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Det ar livets gang, som tur. Att ha dem boendes hemma for alltid ar ju i langden ej 'normalt'.
  Sen blir familjen annu storre med barnbarn m.m. och det blir fullt hus emellanat, hi hi .... men kul.
  Jag, vi har 4 barn, 8 barnbarn och 2 barbarnsbarn det ar underbart och blir givetvis fler med tiden.
  Oj oj .... visst ibland pustar man, men som tur bor ingen hemma, *fniss*
  Jag kanner igen allt av de moblerade rummen fran barnrum till tonaren, visst det ar nostalgiskt,
  och det hande ju bara liksom igar eller forra veckan, *fniss*
  Ha de fint/ Eva (fortfarande kvar i Polen)

  SvaraRadera
 3. Åren går fort och plötsligt är barnen stora och utflugna. Då börjar en annan tid även för föräldrarna som blir kvar och får stor plats i huset igen. Jag tänker göra ett blogg och pysselrum i ett av barnens rum. Där ska jag sy, pyssla och blogga. Även min bokföring ska jag göra där tänkte jag. Ett helt eget rum igen, det blir skönt!
  Ha det fint!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 4. Så praktiskt ni haft det. Går bara alldeles för fort när de flyttar ut.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vad kul att följa med på tidsresan. Ser fram emot att se efterbilder också. :) Här pågår också omflyttningar, tonårssonen har också gått igenom tre sovrum och nu flyttat in i det fjärde (på ovanvåningen där han får vara ifred för småsyskonen).
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...