Ja! Jag har "fuskat" - eller vad man skall kalla det, när man är ute i lite god tid... jag har gjort lussekatter, jag erkänner.... och redan förra helgen faktiskt... Men nu är det ju bara en vecka till advent, så visst är det väl "hög tid" att baka det....eller?
Nja, det är ju inte lucia på ett bra tag... men om man som jag ändå är jättesugen på just saffransbullar, kan man ju göra andra former fast med samma deg ( här finns ett riktigt bra recept).
Till exempel kavla ut en tjock bit, ta ut rundlar med ett glas...
Grädda som vanligt...
...och sedan pensla med smör och doppa i socker. Mmm, det är smarrigt som bara den, och inte ett dugg juligt faktiskt! Bara om man vill att det skall vara det förstås ;)
Oj så gott. saffran är verkligen en favorit hos mig på alla sätt och vis. Kraaam Pia
SvaraRaderaTidigt? Gjorde själv första omgången Lussekatter förra veckan :)
SvaraRaderaTänkte baka ditt recept i morgon. Ser vansinnigt goda ut, enkla och med enbart socker på! Mums...
SvaraRaderaHa en fin vecka du också.
Kramar från Eva-Mari
Äsch, inte är väl det till att fuska! Det är att ha framförhållning, vara ute i god tid, vara organiserad, ja, vad du vill, det är bara positivt tycker jag! Och så gott det såg ut med socker på!
SvaraRaderaSå otroligt fint det blev efter renoveringen! Interior designer Roses and ruins har varit i farten ser jag och det blev helt utomordentligt fint, tänk vad man kan få till det. Jag kan inte, men du kan! Bra jobbat!
Agneta kram
Mums så gott! Jag blev riktigt sugen på att baka. Önskar dig en fin söndagskväll. :-)
SvaraRaderaÅh, så gott! Såna bullar bakar jag också och även bullar med fyllning och lussekatter förstås. Än har jag inte hunnit men snart så...
SvaraRaderaHa det gott!
Kram, Ann
Här är en till som blir sugen på att sätta igång med bullbak!
SvaraRaderaFinas mammis
Blev väldigt sugen på saffransbullar när jag läste ditt inlägg. :)
SvaraRaderaKram Kristina
Det är inte fusk, tycker jag. Det är bara framförhållning.
SvaraRaderaSaffransbullar med råströsocker på toppen är supergoda. Jag brukar peta in russin i degen också (men det är ju inte alla som gillar det).
Kram, Karin
Jag gjorde saffransbullar med apelsin för ett tag sedan och det var ju helt okej för då kan man kalla dem apelsinbullar, haha! De är slut så kanske det blir ett bak till imorgon. Till första advent är det ju fint med saffransbullar. Igår gjorde jag saffransgrottor med björnbärssylt - en riktig hit!
SvaraRaderaOj, ser ju galet gott ut och jag som inte fått frukost ännu. Bäst att göra nåt åt det.
SvaraRaderaHa det så fint
Anette
Kul att finna en ny blogg! Jag tycks hitta rätt in i saffransbaket och blir förstås väldigt sugen. Till helgen slår jag till den första gula degen. Jag har en favorit sedan tidigare, men nu känner jag mig frestad att pröva ditt recept.
SvaraRaderaÖnskar dig en fin dag!
/Mia
Julig eller inte så är det alltid smaskens med en saffransbulle.
SvaraRaderaMen vadå 'fuska' ? nej visst inte, om man känner för att baka något annat så gör man det.
Det händer att jag bakar mjuk pepparkaka på sommaren just bara för att någon blir sugen.
Jag ska baka nästa vecka med barnbarnen 11 - 13 år, så det blir nog jag som får titta på, *fniss*
Ett smidigt och snabbt sätt att göra som du . . .
Kram/ Eva