söndag 3 april 2016

Bevattningsförbud


Ja, ni läser rätt! Den första april inträdde bevattningsförbud på större delen av Gotland. Dock ej i Visby, som jag bor, men det är bara en tidsfråga... Så här tidigt har mig veterligt aldrig bevattningsförbud inträtt, det brukar komma i slutet på juli ungefär. Men i april!!? Innan trädgårdssäsongen ens har börjat! De senaste somrarna har varit torra, och så en torr höst och snöfattig vinter på det, gör att det är ett ganska allvarligt läge på Gotland. 


Och det är klart, vatten är förstås viktigast att vi har till mat, tvätt, dusch etc... och vattenbrist är vardag för många på vår jord, så man skall väl inte klaga. men för en trädgårdsnörd som mig blir det svårt, att inte få vattna med slang och spridare... En gul och torr gräsmatta, och stenhård jord i rabatterna, ledsna perenner, skulle vara väldigt trist!

Så här och nu lovar jag att jag inte skall klaga på det regn som faller från himmelen, vilken dag det än må vara... Nu kanske jag säger för mycket, men nu är det sagt/skrivet... Man kanske skulle ta och putsa fönsterna lite oftare, det brukar ju hjälpa till....  ;)

9 kommentarer:

 1. Jag önskar er regn! Det gör jag! Låt det regna över Gotland och Visby i synnerhet!
  Tänk, inget vatten nu.....vi har massor, i markerna, i luften, överallt. Vi får verkligen hoppas att naturen rättar till det!
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Det där låter inte bra.Skulle bli ledsen om man inte kunde få vattna som man vill.Du får sätta stora tunnor under varje utkastare och samla vatten.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 3. Oj det var tidigt. Bevattningsförbud har vi på landet på sommaren också. Får man inte ens vattna lite med kanna? Är det inte slangvattning de är ute efter? Är inte så insatt.
  Då får vi hoppas på regn nattetid på Gotland:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanna får man vattna med, men det förslår inte så mycket, med stor trädgård och törstiga växter...och att vattna gräsmattan är ju inte tal om... :(

   Radera
 4. Knepigt :( Vet att de har samma problem på Öland och att årets aprilskämt handlade om att dra en vattenledning från fastlandet :) Hade ju varit toppen men vad hade inte det kostat både i pengar och miljöpåverkan :/
  Hälsningar Linnea i Bayern

  SvaraRadera
 5. Hörde att det är så på Öland också...hur ska det bli till sommaren när alla turister kommer! Regn nattetid är inte så dumt ändå...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 6. Men vad det låter exotiskt med bevattningsförbud! Det får nog aldrig vi om inte vår egen brunn sinar förstås, fast det är nog ingen risk här.
  Hoppas att dina växter klarar sig bra ändå!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 7. Tidigare har det alltid bara gällt kommunalt vatten. Har man egen brunn så har det gått bra att vattna med slang. Hur det är nu vet jag inte, men det kanske du vet?
  Men det kanske är tur att man gjort sig av med alla perenner i "långrabatten". Till pallkragarna kan man ju alltid bära i kanna!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 8. Låt det regna hos er, låt det även regna här över våran by . . . .
  Att bo på landet är underbart, men inte så underbart när bonden kört ut svärmgödsel nära huset, bläääääää . . .. vad göra . . . vänta på regn.
  SMHI har lovat regn här, men jag vet att även en meteorolog kan ha fel.
  Ja ni på ostkusten och på Öland Gotland har haft lite regn.
  Jorden är törstig på våren och för mycket ren innan midsommar blir det aldrig, så sa bönderna förr och jag tror på dem.
  Vattnat gräsmattan har vi aldrig gjort, bara vis ny sådd, en gräsmatta 'tar' sig alltid, det finns värre saker. Vi har egen borrad brunn på 99 m.
  Vi bor nära en sjö också om det skulle knipa, men vi har ju inga kreatur.
  Ja stackars människor i världen för vatten är det viktigaste i livet.

  Må väl kram/ Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...