måndag 27 juni 2016

Semesterlunk


Måndag morgon och andra semesterveckan. Vilken skön känsla att vara ledig på en måndag. Det känns liksom lite mer lyxigt att vara ledig på en vardag. Man får både morgontidning och posten i brevlådan, ja det behöver inte vara mer spännande än så... Kanske är det vetskapen om att man egentligen skulle kunna ha varit på jobbet, som gör det mer lyxigt, vad vet jag?

Det konstiga är att lusten till att göra något, alltid är mycket större innan ledigheten, oj vad många kreativa förslag som dyker upp i hjärnan då. Nu när jag väl blev ledig, rann visst lusten av mig. Har egentligen bara lust att sätta mig i skuggan, med en bok, och låta dagen gå... Ja, varför inte, det är väl det som är semester, att bara göra ingenting!

Här, i skuggan av plommonträdet, har jag tillbringat några timmar i helgen, när det var som varmast. En sockerkaka till eftermiddagskaffet lyckades jag få ihop. Doften av nybakad sockerkaka blandades med doften av schersminen - mm, inte så dumt! Även Stina föredrar skuggan när det blir för varmt! 

7 kommentarer:

 1. Visst är det tur att det finns mysiga hörnor där skuggan kan ge en andrum....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 2. Fint mat och fika ställe ni har!!

  SvaraRadera
 3. Men precis så ska det vara! Passa på att göra inget, en konst, för till slut orkar man inte vara overksam och då... både lust och ork kommer!
  Den frusna trädgården har jag läst, tyckte mycket om den!

  Fortsätt lata dig du!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. När det blir så varmt som det var i helgen är det tur att det finns skuggiga platser. Men här var det så tryckande, fuktvarmt att man faktiskt helst ville vara inne. Galet, när det äntligen är sommar.

  Fortsätt att njuta av ledigheten!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det ser ju helt underbart ut i din fina hörna under plommonträdet! Sockerkakan ser så där riktigt hemgjord och lite gammaldags ut. Och så fina kaffekoppar på det! Sitt du där och njut, det är det som är semester.
  Ha det så skönt!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 6. Men, ååh så somrigt och härligt det såg ut! Låter konstigt, men sockerkaka är sommar för mig.. ha ha, vet inte varför! :-) Så fiin funkia du har.. till skillnad från min lilla, ja vad man nu ska kalla det! ;-)

  Kraam Therese

  SvaraRadera
 7. Guud, vad härligt det låter! Semesterlunk...

  Bara en och en halv vecka kvar innan jag också kan njuta av att vara ledig en vardag :) Som jag längtar...

  Fortsatt skön och avkopplande semester!
  Hälsar Birgitta  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...