söndag 9 september 2018

Ett val, och ett träd

På självaste valdagen gör jag ännu ett inlägg om mitt kära valnötsträd!

Gjorde det på valdagen för fyra år sedan, så här såg det ut då!
Det har hänt lite sedan dess, dels är det mycket större. 
Och dels är det helt fullt av nötter, ja grenarna bågnar! 

Härligt tycker jag, som  vill ha en lummig trädgård. Och skönt var det i somras, med en skuggig tomt! 

Idag går jag och röstar, tillsammans med min stora dotter, som röstar för första gången. Känns lite speciellt faktiskt! Vi har bestämt att gå nu på eftermiddagen (när hon vaknat 😏) och sen skall vi gå hem och fika, lite valfika helt enkelt! Får kanske bli en äppelkaka, det trädet bågnar ju också av frukt! Inte utan att man känner sig lite rik, med så mycket frukt, och att få bo i ett land med demokrati! 

6 kommentarer:

  1. Lykke til med valget. Jeg følger spent med her fra Norge. Så godt Valnøtttreet ditt trives. Jeg fikk en liten avlegger av en venn, men det overlevde ikke vinteren. Får prøve igjen, for det er et dekorativt tre å ha i hagen.
    Jannicke

    SvaraRadera
  2. Det er en stor dag for din datter at måtte stemme.
    Syntes det er en skøn tradition med at gå hjem og bage en valg kage.
    Det er et godt minde at have...

    Godt valg
    Charlotte

    SvaraRadera
  3. Fint valnötsträd.
    Min granne har ett riktigt stort valnötsträd med många nötter på, men ekorrarna tar dem innan hon får en chans, tråkigt. Man kan höra dem sitta och knapra i trädet.
    Önskar dej en fin dag!

    SvaraRadera
  4. Vilket fantastiskt träd! Vi har också ett valnötsträd, men ett mandchuriskt som inte sätter nötter. Jo, det gör det naturligtvis, men tydligen inte förrän efter 50 år eller nåt sånt. Nu gör det inte mig så mycket för jag är ingen nötfantast, men några hade ju varit kul att få.
    Valdagen för oss avslutades med en långprommis på Ekstakusten samt lite MC-race efteråt. Det skulle också blivit Nascar på kvällen, men det racet ställdes in på grund av regn.
    KRAM/Susie

    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  5. Jättefint valnötsträd, vilken lycka! Visst känner man sig rik med egen mat i trädgården.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  6. Det var väl c:a 10 år sen jag tog ett par kvistar från bollpilen vi hade planterat där ruinen nu är. Så när pilen växte upp enormt fort och stod ivägen tog vi bort den. Men som sagt...jag tog 3 små kvistar varav en dog nästan direkt, men dom andra två lever. Förutom den som nu är ett litet träd så har jag en ynklig liten buske längre in mot kohagen också. Men den lär det nog dröja innan den kan förvandlas till ett träd.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!