200 g smör
1,5 dl vatten
30 stycken sötmandlar
10 stycken bittermandlar
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl (eller glutenfritt mjöl)
1 tsk bakpulver
karamellfärg
150 g blockchoklad
Smält smöret och häll i vatten. Mal mandeln. Vispa ägg och socker, blanda i det torra och smöret och vattnet och karamellfärgen. Grädda i en långpanna (jag använde en som är 21 x 31 cm) i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna, smält blockchoklad och bred ut på kakan. Jag gjorde ett mönster av vit smält choklad, men det gör man ju som man vill.
Åh Tack så mycket för receptet. Vilka mumsbitar. Kram Pia
SvaraRaderaSer supergott ut! Gott Nytt År // Kram Tina
SvaraRaderaWow! Vilka vackra kakor!! Nu vet du ju att vi aldrig äter kakor, men man äter ju med ögonen i alla fall.
SvaraRaderaGott Nytt År/Kram Susie