lördag 12 juni 2021

Ett lila bollhav

Allium är väl för härliga! Passar perfekt i en liten trädgård, för de tar ju ingen plats alls! Bara att putta ner lökar på hösten bland perennerna, och så svävar de så vackert över dem så här års! 

Ser ni att pionerna är på gång! Har knoppar i alla mina pioner i år, trots att jag "bråkat" med dem två år i rad nu... Tror det kan bli lagom att de slår ut till min semester, om en vecka... ;) 


Sen har jag en liten härlig sommaräng också, de här margueriterna växer i gräsmattan och de får de så gärna så! När de blommat över så klipper jag bara av dem med gräsklipparen. 

Men något som jag inte vill ha, är vallmo, de tar alldeles för stor plats. Jag grävde upp dem i fjol, men nu är det lika mycket igen?! 
Hm, det blir till att gräva i år igen. Djupare tydligen... Skall göra det så fort de blommat över, så de inte hinner gå i frö. Skall nog visa dem vem som bestämmer här, kommer inte att ge mig på den punkten... 

Lila bollar även på den andra sidan.

Och daggkåpa på gång. Nu kan jag nog plocka in en liten bukett snart, med lite av varje. 


7 kommentarer:

 1. Vilket fantastiskt lila bollhav!! Ljuvligt! Och jag som sått en massa vallmo ha ha...kanske har jag fått in värsta ogräset nu!!! Blåsigt på ön idag men VARMT...så blåsigt att tvätten for iväg från tvättlinan!
  Svensk sommar var det ja...
  KRAM från Titti

  SvaraRadera
 2. Så fint med lila bollar och allt annat du har. Jag försökte också bli av med vallmo men det gick inte så bra här heller. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Jag tycker så mycket om allium. Vackra.
  Du har det fint i din trädgård.
  Skön söndag!

  SvaraRadera
 4. Draga mea,
  Imi place extrem de mult turul de gradina. Plantele si florile tale se simt minunat si ofera spectacol superb si pentru noi.
  Multe salutari,
  Mia

  SvaraRadera
 5. Så fint du har fått! Och vad fort det har gått, men du har väl jobbat hårt med det fröstår jag!! *fniss*
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 6. Det är läckert med alliumbollar som svävar över de andra växterna. Visst frösår de sig men jag brukar rycka stänglarna innan de släpper fröna och vips så är det problemet borta... ..om det nu är ett problem. Så frodigt och fint du har det!

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!