söndag 20 juni 2021

Pionblomning

Till min glädje kommer alla mina pioner blomma i år! Jag tog med mig fem pioner från min förra trädgård, och trots att jag bråkat med dem två år i rad nu, först med flytten hit och sedan så flyttade jag ju tre stycken nu i höstas när jag ändrade lite i rabatterna, så blommar de alltså.  Tror det kanske är ett pionår i år? För de ger riklig blomning också! 

Det är väl egentligen bara den här, Edulis Superba, som tjurar lite ännu, med bara två blommor. Kanske satt henne för djupt... Eller så vill hon bara tjura lite helt enkelt. 


Do Tell däremot ger riklig "skörd". 

Här i hela sin prakt. Tror baske mig den har fler blommor än den någonsin hade i min förra trädgård. Den tyckte tydligen om att flyttas på två gånger... 
Lite svårt att få till en fin bild i gassande sol, men här är en favorit, Coral Charm, som inte blommade i fjol, men som i år har hela fyra blommor! Eller favorit, det är ju egentligen knäppt att säga, för alla mina fem är ju egentligen favoriter, eftersom jag valde ut dem av de 23 (har jag för mig?) jag hade i stora trädgården. 

Sen har jag två till som snart slår ut. Och i den här värmen lär det bli snart, och tyvärr blir det nog även rätt så kort blomningstid... Det är ju galet varmt!! Nej, sån här värme är inte min, och inte heller pionernas cup of tea... Nej, under piontid skall det helst inte vara för varmt, och inte heller hällregna...Men lagom är ju sällan hemma....

4 kommentarer:

 1. Ja dessa fantastiska pioner! Coral Charm är en favorit :) Tyvärr orkar de inte riktigt med värmen (lite som jag!) men man får njuta av den blomning man får...
  Söndag igen och snart ny vecka!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Underbara pioner! Så roligt att du tog med dig några från förra trädgården. Coral charm var den enda jag tog med mig från min förra trädgård. Har den på landet nu. Men den vill inte blomma tyvärr.
  Ha en härlig semester
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Du plockade med dig 5 vackra pioner :) Jag är glad att min 'Do Tell' kommer med blad - den var nästan död när jag plockade upp roten för 2 år sedan. Men värmen är jobbig för allt som blommar nu märker jag.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 4. Ljuvliga pioner! Flyttade om en hel del pioner förra året, får nog vänta på blomningen men de andra blommar fint. Alldeles för kort men njuter.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!