lördag 18 september 2021

Det här med storleken...

På tal om Tradera och porslin i fel storlek... så har jag ett tag varit på jakt efter gamla, fina tekoppar, som är goda att dricka ur. Och så hittade jag de här fina, Rörstrands Fiesta, och tyckte de såg "lovande" ut. 

Men nu var det det här med storleken igen. Måtten stod ju förstås i annonsen, men jag kollade inte så noga, och när jag fick hem dem märkte jag att de är aningen små att dricka te i. Åtminstone i min smak. Däremot passar de utmärkt till kaffe, så det blev ju bra ändå! Och jakten på stora goda tekoppar fortsätter! 


En sak till innan vi lämnar det här med storleken. Spisa Ribb, hur fin är inte den serien? Ungefär samtidigt som tekopparna hittade jag även ett par kaffekoppar, och slog till. Men även de var i minsta laget för det de är avsedda för. Så fina men här behöver man minst sagt påtår! Lite för små för min smak... Får se om jag spar dem, eller om jag säljer dem vidare! 

2 kommentarer:

 1. Jättefina koppar fast jag håller med dig. Lite för små för te. Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Väldigt fina koppar, Spisa Ribb är snygg. Men ... så är det ju det där med storleken. Te dricker jag för närvarande ur en mugg med William Morris-motiv. Inte så roligt med mugg, tycker bäst om kopp med fat men ... det är ju det där med storleken. Inte alls så lätt att hitta just tekoppar.
  Men en annan sak jag kan säga är att när jag ser vad du har på faten ... då vattnas det i munnen, trots att jag just nu är proppmätt efter dagens lunch ... :)
  Här är hösten väldigt närvarande. Imorse såg jag det första helt röda trädet. Men jag njuter ... både av begynnande höstfärger och skördebestyr.

  Hoppas du får en fortsatt fin söndag och kommande vecka!
  Kram Anita

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!