fredag 1 oktober 2021

Ett (s)kärt återseende

Nu skall jag bli nostalgisk igen. Den här bilden på min kärleksört är tagen den 1 oktober 2019. Alltså i princip den sista bilden jag tog i min stora trädgård, när jag gick en sista runda och sa hejdå... Jag stod där och ångrade att jag inte tagit med mig en bit av den, och i sista stund, efter jag tog bilden, så fick jag för mig att jag skulle plocka en bukett och ta med mig. Kan ju rota den i vas tänkte jag. 

'
Sagt och gjort. Först fick den alltså stå i vatten och rota sig, och eftersom jag var "bostadslös" i en hel månad, hann den bli rätt så vissen och tråkig innan den kom ner i jorden igen, den 1 november när jag flyttade in i min nya lägenhet. 

Men sen vete sjutton vad som hände, för följande vår syntes den knappt i rabatten, den var så liten och ynklig som den första blåsippan man brukar se, och den blev liksom aldrig större under sommaren, jag fick passa mig så jag inte rensade bort den som ett ogräs. Tänkte att den klarar inte en vinter, så jag tog upp den och satte den lilla biten i vatten över vintern. I våras satte jag den lilla ynkliga plantan i en liten kruka, och sen tog den sig! 

...så jag fick sätta om den i en lite större kruka.  

Och sen har den växt på bra! 

Och idag, den 1 oktober visar den sina rosa blommor igen! Hej igen min fina rosa kärleksört! 


Och nu funderar jag på vad som blir bäst, sätta ner den i jorden över vintern, eller låta den fortsätta stå i kruka...? 

9 kommentarer:

  1. Ljuvlig! Man blir så glad när man lyckas! Min stockholmsväninna har en stoor kärleksört i kruka på balkongen sen flera år tillbaka. Den trivs och hon har delat ut många sticklingar av den. Nu vet jag inte om den fått åka med pelargonerna in i garaget över vintern? Troligen. Ja, bara ett tips att de trivs i kruka länge.

    Glad helg!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Men Gunilla! Så roligt det var att läsa detta. Kärleksört är ju lätt att rota i vatten. Kanske du ska för säkerhets skull klippa av ett par av blommorna och sätta i vatten, precis som du gjorde då, den 1 oktober. Jag har ju mina i rabatten så jag kan inte säga hur dom trivs i kruka över vintern men jag tror att det går bra, i synnerhet i din växtzon. Hos mig åt rådjuren upp alla i trädgården men på framsidan växer dom och frodas.

    Kram och en fin helg till dig!

    SvaraRadera
  3. Vad bra att du tog några och satte i vas. Jag brukar sätta ner några i jorden bara bland ljungen och om de rotar sig så gör dom. Man får se. Trevlig Helg! Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  4. Härligt att du fick med dig några. Kärleksörten gillar jag bara mer o mer för varje år som går, en seg och vacker höstblomma. Tror de fixar det galant i en kruka i våra breddgrader Öland/Gotland...
    Ha en fin helg! Här på Öland är det SKÖRDEFEST, ja jösses vad folk och husbilar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  5. Så morsomt at du fikk røtter på buketten du plukket. Sedum er takknemmelige og flotte planter å ha i hagen.
    Du har så mange vakre katter!

    SvaraRadera
  6. Hej Gunilla!
    Vilken tur att du fick med en bit av trädgården. Har läst att man kan föröka dem själv, det måste jag testa, fast det får bli till nästa år.
    Trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  7. Roligt att det lyckades så bra! Och den är ju väldigt fin i kruka så kanske sätta ut den itll våren :) Rådjuren betade några olika sorter hos mig och eftersom de bara nafsade och spottade så satte jag ner det avklippta. Och det ser ut som flera av 'skotten' tar sig.

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  8. En fin historie! Ja, det gjelder å være tålmodig når det gjelder planter, og gi dem en sjanse eller to til å komme seg.
    God helg!
    /Irene

    SvaraRadera
  9. Vad roligt att den tog sig och blommar.
    Ha det bra!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!