onsdag 24 november 2021

En bok, flera bokar

Jag har alltid varit intresserad av hur folk bor. Är ju till exempel ofta inne på Hemnet och kollar...😏 Framförallt är det gamla hus som tilltalar mig, och hur folk levde och bodde förr. Och därför tyckte jag det var extra roligt när jag hittade den här fina boken. Den beskriver hur lägenhetshus har utformats vid olika epoker, mellan åren 1880-1980. Varje kapitel beskriver ett decennium och dess specifika byggnadsmaterial och stil, både utvändigt och invändigt, och med en inledande text om hur samhället och staden såg ut vid just det decenniet.

Det finns också ritningar över hur lägenheterna kunde se ut, samt en del råd om hur man kan renovera och vårda sin lägenhet. Ja, det här är verkligen en bok som tilltalade mig!

Något annat som tilltalar mig, är bokarna. De i skogen! 


Höga och ståtliga står de där, sedan många år tillbaka...! Undrar hur gamla de är, kanske hundra år? Tänk om de kunde berätta om vad de har sett... 

4 kommentarer:

 1. Intressant bok... måste kolla om den finns på bibblan. Ja, tänk om träd kunde tala. Vi har en gammal suptall vid infarten till Falun som troligen är mycket gammal. Den har nog mycket att berätta.
  Idag har jag haft sopplunch för några väninnor och efteråt till kaffet bjöd jag på Fröjds delikatesser. Succé!! Som alltid när man gjort dem.

  Ha det gott.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. En bok som skulle passa mig.
  Jag har lite konstigt fotografiskt minne för inredning och minns hur det såg ut i många av mina barndomsvänners hem. Har kollat med dem och mitt minne stämmer, knepigt.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Hemnet är kul! Nästan som en inredningstidning :) Jag gillar Halv 8 hos mig också, både mat och en rundtur i hemmet! Bokskogar fanns det gott om i Karlskrona, ack så vackra...finns det bok på Öland tro? Måste kolla upp det!
  Fin Advent till dig nu...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Vilken spännande bok. Bokar har vi inte här tror jag, kan finnas några exemplar i Uppsala. Men en bokskog i maj är ju magisk. Kraaaam Pia

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!