söndag 27 mars 2022

Stig och blåsipporna

Och där gick vi över till sommartid. Det märktes dock inte på morgonpromenaden, för det var riktigt kyligt. Kan ha varit att solen lyste med sin frånvaro som gjorde att det kändes kallare, för den har ändå börjat värma lite den senaste tiden. 

Hittade dock ett ställe som var riktigt blått av blåsippor, men det blev bara en liten bukett, för fingrarna tyckte inte om att vara utan handskar. 

Jag fick ta fram en av de minsta vaserna jag har, och så fick den stå här på Stig Lindbergs askfat, ett arvegods från mitt barndomshem. Inte för att mina föräldrar var rökare, men jag minns att fatet alltid stod framme ändå, kanske för gäster? Eller så för att det var fint, och det är därför jag har det framme nu. Och bättre med blommor än rök, eller hur! 

På tal om om att blommor är bättre än rök, så är denna skylt, som finns på vägen mellan Visby och Tofta, både talande och aktuell...

Ta hand om er, i denna oroliga tid ♥

6 kommentarer:

  1. Jeg har ennå ikke funnet blåveis, bare hestehoven som har tittet fram her. Blåveisene er nydelige og man bare må plukke med seg noen hjem.

    SvaraRadera
  2. Underbart med vårens blommor. Smart att sätta dem på ett vackert fat för blåsipporna tappar ju sina kronblad så fort. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  3. Å jag blir avundsjuk på din bukett. Här där jag bor får jag inte ens plocka ett litet frö.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  4. Här hos oss finns inte så mycket blåsippor faktiskt. Men Stig Lindberg har vi, haha! Idag ska jag köpa ljusblå minipenséer till balkongen, närmast blåsippor jag kan komma.

    Önskar dig en fin vecka.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Så vacker bukett, jag har dem i trädgården, lite olika sorter, blåa, röda, gula och vita. Alla är lika fina. Som tur är blommar de inte samtidigt. Skylten är tänkvärd.
    Ha det gott/Marika

    SvaraRadera
  6. Fin bukett som tecken på vårens ankomst.
    Snö här utanför Göteborg i natt, solsken över dagen.
    Ha det bra!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!