fredag 13 maj 2022

Kärt återseende

Inte trodde jag att jag skulle få se några tulpaner i år. De nya sorterna brukar ha svårt att komma igen efter första året, och i fjol höstas satte jag inga lökar, glömde det helt enkelt. 


Så det var roligt att se att de jag satte hösten 2020 kom igen, så välkommet! Kanske inte riktigt alla, men ändå! De rosa är Triumphtulpanen Pretty Princess, och de skulle inte vara återkommande, så det är bara att tacka och ta emot! De röda i bakgrunden är en gammal sort, som fanns här, lite malplacerade precis intill altanen, och kanske inte jättesnyggt till mina rosa, men rött och rosa är ju egentligen modernt att blanda, så varför inte! 

De här vita liljetulpanerna Holland Chic. skall däremot vara återkommande, men av 10 planterade hösten 2020, blommade fyra stycken första året, och i år kom bara tre stycken. Ja, ja man får vara glad för det man får, som min dotter sa en gång en jul när hon var liten, och jag fick en hårfön som inte riktigt var den sorten jag hade önskat mig... 

Och sen är det väl ett kärt återseende, med alla funkior som tittar upp i krukorna! 

Och fort går det, här en bild tagen fyra dagar efter den förra. 

Och så är gräset klippt, inte bara en utan två gånger. Och som alltid känns det lite mer städat med en gång! 


Fredag igen, visserligen den 13:e, men fredag är ändå fredag! Hoppas ni får en skön majhelg!  Nu hejar vi på Sverige på lördag, vi har en riktigt bra låt med i år tycker jag! 

4 kommentarer:

 1. Kul med tulpanöverraskningarna! Och funkiorna i kruka! Kanske nåt för balkongen tänker jag? Jag gillar dem mycket... men förmodligen blir min balkong för het för dem, suck.
  Jag tycker också om Cornelia, både hennes proffsiga framträdande och låten. Så nog håller vi tummarna på lördag!

  Ha en fin helg... utan otur idag.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Härligt att de kommer tillbaka tulpanerna! Jag brukar gödsla ett par gånger efter blomningen och de allra, allra flesta kommer troget tillbaka. Liljeblommande som Holland Chic brukar vara bra på det.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 3. Ja tulpanerna överraskar alltid! Både i form och färg...vackra hursom :) Ja gräset ja! Snart är det meterhögt, nä inte riktigt men det måste klippas, jag får väl krypa med gräsklipparen framför mig :) Jäkla knä!
  Nåja, jag önskar dig en skön och solig söndag...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Nyklippt gräs här också, ser jag. Fast du kanske inte langar gräs till grannarna, hihi!
  När det gäller kombinationen rött-rosa, så är jag helt för. Läckert! Kombinationen gul-svart som ploppar upp här hemma är jag mindre förtjust i, men jag låter den hållas eftersom maken gillar att det ser ut som en AIK-rabatt. Vad gör man inte för husfriden...

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!