lördag 25 februari 2023

En mysig plats

Får man bli lite nostalgisk? Ja, det får man och eftersom det första som ploppade upp i min hjärna, när jag såg temat som Trädgårdsfägring har den här veckan var från min förra trädgård, så får det bli några bilder därifrån. 
Temat är En mysig plats. Och jag tyckte mycket om den här platsen, både att vara på, och att titta på, som en smycke. Den var ombonad, den gav skugga och lite svalka varma dagar, när man inte orkade sitta på altanen. 
Vy från ett annat håll. 
Ja, egentligen, när vi ändå är där, så gillade jag hela min trädgårdsbaksida. Den var nästan helt insynsskyddad, omhuldad med  stora häckar runtom och så stora träd. Där kunde man skrota omkring utan att en människa såg vad man höll på med. 


Uppe på altanen var förstås också mysigt att sitta, vi hade ju dels en bit med tak och en bit utan, så det fanns liksom alltid någon plats som passade. Men ändå satt man väl oftast på själva altantrappan, så lätt att slå sig ner där med en kopp fika, och kolla ut över trädgården, bara njuta eller fundera på vad som skulle ske härnäst... Badtunnan var ju förstås också en mysig plats, om man säger så. Ett svalkande bad sådär när man är hemmavid sommartid, det kan jag sakna. 

10 kommentarer:

  1. Bara synen av grönt och sommar är mysigt. Förstår att du saknar din gamla fina trädgård med badtunna och allt. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Det var en utrolig vakker hage du hadde, og jeg forstår godt at du savner den. Din sitteplass med de hvite stolene var også så fin.
    Hilsen Marit

    SvaraRadera
  3. Vi får vara tacksamma över att ha en trädgård att sakna. Har du vågat dig dit och titta hur den ser ut nu? Min är helt försummad har jag hört av grannarna. Suck.
    Men allt har sin tid.
    Ha en fin helg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har gått utanför några gånger, vill ju inte stå och glo för mycket, men det jag kan se är att de har tagit ner den stora pilen, en vacker lönn som jag satte ett rätt stort exemplar av bara några år innan vi sålde, samt vad jag tycker mig kunna se, även valnötsträdet...;( Och anlagt en stor altan nere i trädgården istället. Så betydligt mer öppen trädgård är det än förr... Ja, smaken är ju olika och var och en vill ju göra till sin stil, men visst känns det lite sorgligt..
      Kramar Gunilla

      Radera
  4. Det var en otroligt fin trädgård ni hade, hur sköter dom nya ägarna den? Fast du kanske inte varit där eller gått förbi!?
    Vi hade också en fin trädgård i Stockholm och passade alltid på att åka förbi och tjuvkika lite när vi var till stan - men slutade när dom första ägarna sålde och dom som kom efter misskötte trädgården totalt och nu är huset och trädgården utlyst till försäljning igen...
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror de är ganska intresserade av trädgård, men har lite annan stil än vad jag hade, jag har gått utanför några gånger, men det jag kan se är att de har tagit ner flera stora träd, samt anlagt nån slags stor altan nere i trädgården istället. Så betydligt mer öppen trädgård är det än förr... Ja, smaken är ju olika och var och en vill ju göra till sin stil!
      Kram Gunilla

      Radera
  5. Fantastiskt vacker trädgård - anlade ni den själva ? Har alltid velat ha ett stort träd att sitta under precis som på dina vackra bilder.
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jo, den växte fram under de tjugo år vi bodde där, från början fanns det i princip två fruktträd, samt en hoper barrträd. Barrträden försvann och antalet rabatter utökades med åren.
      Kram Gunilla

      Radera
  6. Hej Gunilla!
    Så vackert, förstår att man gärna sitter där och njuter. Skulle inte ha något emot det.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
  7. En väldigt vacker plats som dessutom väcker nostalgi till äldre tider med sin klassiska vita sittgrupp. Jag brukar spara såna intryck och använda de som inspiration när jag ska göra något nytt någon annanstans. Det går ju väldigt bra att plocka ut en del och inte upprepa hela.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!