söndag 22 oktober 2023

Nyss sommar, snart vinter

 

Nu har vi ju inte haft det lika illa som i övriga södra Sverige, men nog har det blåst här alltid. Men idag, så var det äntligen vare sig blåst eller regn. En skön, stilla (!) höstdag alltså! 



Och träden har ändrat färg, det tog tid i år, men till slut så! Hösten kom sent i år, det var ju sommar hela september. 


Men hösten verkar bli kort också, i min brevlåda häromdagen låg en fin bok jag förbokade för någon månad sen. Underbara vinter av Clara Lidström. Bläddrat lite i den, den verkar jättemysig, men jag tror jag suger lite på den karamellen ändå. Men i mitten av november, då tänker jag lusläsa den! 

Idag blev det höstpyssel i trädgården, jag tog bort gamla sommarblommor, klippte ner en del perenner. Grävde upp min enda dahlia, som för övrigt aldrig gav någon utslagen blomma, så vete sjutton om jag skall ge den en chans till.  

Tack för alla tips om vad jag kan göra med min rör-vägg i köket! Skall fnula lite mer på den. I skrivande stund blev jag överbjuden på Tradera, på en jättefin gammal knoppbräda, som jag fick för mig att jag kunde ha där, på ena sidan rören. Men 500 kr plus frakt, det var inte billigt. Men pulsen gick upp i alla fall... 

1 kommentar:

  1. Ja vi får njuta av hösten nu. Fin bok också! Bra tips! Synd på knoppbrädan, dom är ju så fina och användbara...
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!