söndag 20 oktober 2013

Nu är det klippt...

Ja, gräset alltså, för en sista gång (?) Det var en del löv som fallit så då passade jag på att klippa gräs och löv på samma gång. Det är ju bra mycket roligare att klippa gräs än att räfsa löv om du frågar mig, och det är bara bra för gräsmattan med lite lövklipp som maskarna kan käka på. Så det kanske blir att ta fram gräsklipparen nån gång till, när resten av löven fallit, nån gång i slutet av november alltså...
 
Men det kändes i alla fall rätt bra när det var gjort, det blev ju till och med lite fint i trädgården igen, med nyklippt gräs!
 
Pelargonerna fortsätter att blomma och blomma, de fattar tydligen inte att säsongen är slut


Eller så är det därför de blommar, för att dra ut på det och slippa komma ner i källaren på vinterförvaring ett tag till.

11 kommentarer:

 1. Här klipptes gräset också i veckan och även pelargonerna blommar på tillsammans med tobaksblommorna. Lite udda med tanke på årstiden men men... Jag vet dock inte om jag tänker bry mig på att vinterförvara pellisarna. Vill maken ha dem kvar kan han väl få ta hand om dem själv "blink"
  Nu bär det av till stan, middag hos minstingen med sambo och därefter bio tillsammans - söndagsmys / Kram gittan

  SvaraRadera
 2. Så fint du har det! Det ser ju nästan ut som om det är mitt i sommaren.
  Kram Therese

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentaren, den om Mallorca resan lät ju inte så kul precis just när ni var i Palma stad. Men ändå så skrattade jag för det där med att 'lägga en pizza' lät verkligen kul.

  Hmm vi kanske också behöver klippa gräset innan snön kommer.
  Det är svårt att se hösten i din trädgård, just på dessa bilder. Ja man måste ta vara på
  de sista somriga och bara njuta. Hösten har varit fantastisk här hos oss, det kan behövas.

  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 4. Gräset skulle behöva klippas här men det är alltid för blött. Pelargonerna står kvar i Lugnet och där får de stå en vecka till minst. Det ska bli milt.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Det ser verkligen fortfarande grönt och frodigt ut hos dig. Här tycker jag att det mesta går i gult och brunt. Klippa sönder löven i gräsmattan är kanske inte en så dum idé, men svår eftersom det är så blött. I natt kom det 20mm regn.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Det ser ju fortfarande ut som sommar hos dig! Här är det nästan inga löv kvar på träden och idag är det dessutom ett riktigt höstrusk! Som vanligt fick man mer eller mindre släpa runt 80 kg hunddamer på promenaden...... /kram Anette

  SvaraRadera
 7. Det ser väldigt somrigt ut för att vara höst. Men det är väl kanske just det med den här hösten. Det känns verkligen som om sommaren var lååång i år.
  Ha det fortsatt höstgott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 8. Men...Du har ju sommar hos dig. Här är det frostigt och is. Lyckliga du.. Kraaaam pia

  SvaraRadera
 9. Så vackert det blev/är hos dig - och visst finns det lite sommar kvar. Just nu är det "hela" +8 grader ute och det var ju ett tag sen så här tidigt.

  SvaraRadera
 10. Vilka härliga bilder, det ser somrigt och fint ut. Här är det mest regn men fortfarande ganska varmt. Ha en härlig dag!
  Kram Malena

  SvaraRadera
 11. Vilken veranda du har - den blommar ju som om det vore högsommar, det ser verkligen härligt t för du har blandat in lite höstväxter också! Och bättre att klippa löv än att räfsa dom, och det går ju faktiskt lika bra om det inte är alldeles för många.
  Agneta kram

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...