torsdag 25 september 2014

Höst och sommarblommor omvartannat, och en afrikan

Här är ännu några bilder jag tog innan vädret slog om. För nu har det blivit riktig höstruggigt, med regn och blåst.  Häromnatten kunde jag knappt sova, låg och tänkte på min stackars Klotrobinia, som har sån hög, smal stam och på en säsong fått sån stor krona. Vinden tog tag i den rejält och jag trodde nästan den skulle brytas av... Men den stod kvar nästa morgon, tack och lov! 


Här vid mitt symaskinsbord, har jag samlat lite höstblommande växter i krukorna. En och annan pelargon har jag även kvar, men det kanske är dags att ta in dem snart...

Och vad har vi här då, för nåt exotiskt! En afrikas blå lilja, eller Agapanthus, hur har den hittat hit till mig kan man undra! Jag som inte kan nåt om exklusiviteter... Jag skall göra mitt bästa för att få den att överleva, men jag är lite orolig för övervintringen. Vår källare är nog lite för varm, och uthusen är lite för kalla... hm, lagom är visst sällan hemma ;) 

8 kommentarer:

 1. Så höstfint du har det! Jag har inte alls lyckats få till det så matchigt och fint tycker jag.
  Här är det också höstigare väder nu.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vackra höstblommor.
  Jag har övervintrat mina Agapanthus både i ett ljust lite isolerat rum o i ett mörkt källarrum,de har överlevt på båda ställen.Så prova du med det oisolerade utrymmet,ge bara vatten någongång under vintern.Skulle det bli minusgrader flera nätter i rad
  ,så lägg på något skyddande.

  Ha det gott .
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 3. Har övervintrat mina agapanthus i det f.d. soprummet där jag både har ljus och möjlighet att reglera värmen - men inte 17 blommar dom inte!
  I våras fick jag ytterligare två stycken, fast det är sådana som ska övervintra utomhus. Undrar just hur det ska gå.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Så höstmysigt på verandan. Här står faktiskt sommarblommor kvar på trappan, men jag är lite trött på dem nu.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Så höstfint du gjort! Har en treårig Afrikas blå lilja som aldrig blommat. Har den i källaren och den kom snällt igen i våras när jag tog upp den. Prova med källaren du. Min kanske blommar nästa år, de ska tydligen ha några år på nacken?

  Trevlig helg!
  Kramar Eva-Mari som visst tycker du platsar i utlottningen!

  SvaraRadera
 6. sie haben schön herbstlich dekoriert!!! ich liebe ihre katzen rechts in der leiste!!! liebe grüße von angie aus deutschland

  SvaraRadera
 7. Agapantus är bedårande, tyvärr vill de inte bli kvar här så jag gett upp att skaffa dem.
  Jag får njuta av dem på andras bloggar. jag har redan tagit in på altanen (inglasad) mina mårbacka pelargoner, man är lite rädd om dem. Frost har vi redan haft och det är mkt kyligt ute nu.
  Men på din veranda ser det fortfarande mysigt ut.
  Trevlig helg/ Eva

  SvaraRadera
 8. Mja, den är kanske lite kinkig! Jag har haft den i ett iskallt växthus och då överlevde den men året därpå när jag hade den i en något uppvärmd källare (som man ska) tvärdog den...ja jag vet inte.
  Ha nu en skön helg...
  Kram,
  Titti

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...