Premiär för Blommig fredag idag! Och temat är passande nog Premiär!
Något som var premiär för mig i sommar, var odlande av ätbara grödor. Och det var en trevlig bekantskap, eller hur man nu skall uttrycka det. Jag började i liten skala med bara isbergssallad, ruccola och persilja. Och det kändes riktigt lyxigt att mitt i matlagningen gå ut till köksträdgården och plocka några salladsblad till dagens sallad. Det här kommer jag att fortsätta med, och till nästa år blir det kanske nån pallkrage till, vi får väl se!
Nu måste jag gå in och kika på vad de andra har hittat på, på dagens tema!
Trevlig helg!
Vilken trevlig premiär! Underbart att skörda egenodlat.
SvaraRaderaDet blir säkert mer nästa år! ;)
Trevlig fredag!
Odlar i liten skala här, det är väldigt trevligt att kunna plocka sallad och annat.
SvaraRaderaHa det gott!
/Katarina
Lyxigt med egenodlat!
SvaraRaderaHa en fin helg
Kram Maria
Det ser riktig vellykket ut! Veldig bra å kunne høste av egen avling :-)
SvaraRaderaMmm, det är något speciellt med att skörda eget :-)
SvaraRaderaKram Hélena
det var väl en toppenbra premiär för man känner sig så rik när man för skörda det man själv odlat!
SvaraRaderaKram
Härligt med ätbart. Vi valde lite samma tema du och jag.
SvaraRaderaKram
Deilig å høste egenprodusert!
SvaraRaderaSå härligt med egenodlat.....=)
SvaraRaderaKram Ninni
Kul att du vill odla mer ätbart, det gör allt fler och borde allt fler göra för att upptäcka skillnade mot köpe-grönsaker! ;) Har man en gång smakat egenodlat är det svårt att backa, eller hur! Ha en fin premiär-helg! :) Mia
SvaraRaderaHärligt är det med egenodlat Det är första året för mig med i större skala, innan hade jag bara kryddväxter.Lycka till i fortsättningen med grönsakerna. det ärkul
SvaraRaderaHa en fin dag
Kram Meta
Det ger mersmak att odla egna grönsaker! Det är en härlig känsla att bara kunna gå ut och plocka:-)
SvaraRaderaJamen visst är det lycka att få plocka in det ätbara direkt från trädgården! Och inget är godare heller. :)
SvaraRaderaHärligt med NÄRodlat! Själv kom jag bara till att fixa stommen till mitt blivande köksland. Kanske nästa år. Härliga höst gräs by the way i tidigare inlägg. Bra tips. kram *piah*
SvaraRaderaHar oxå odlat ätbart iår.Sallad,sockerärtor (som barnbarnet satte),persilja både slät -o krusbladig,rädisor.Nästa år blir det fler pallkragar,för mej oxå.
SvaraRaderaVar inne o kikade på dina tidigare inlägg,så mycket vackra gräs du har,blir lite avis.
Ha det gott.
Kram Marianne
Såklart man måste odla lite grönsaker oxå!
SvaraRaderaOdlar det mest i pallkragar och bäst tycker att bäst.. det blir västeråsgurkan som sen läggs in och äts hela vintern :)
Och kanske rödbetorna!
Du kommer nog få fler pallkragar framåt!
Kram
Bra jobbat! Har också försökt att vara lite mera "nyttig" detta år.
SvaraRaderaHar lyckats sådär. :)
Trevlig Helg! Hälsningar Ewa :)
Bra premiär! Det är lyx att kunna äta sina egna grönsaker :)
SvaraRaderaFina röda pallkragar! Mina är målade med ungefär samma kulör, och den passar så väl in i trädgården, oavsett vilka växter och blommor som finns runtomkring.
SvaraRaderaHoppas att du får njuta av grönsakerna länge till och in i nästa säsong!
Kram
Elin