onsdag 10 september 2014

Ett gräsligt inlägg

Gräs verkar bli mer och mer populärt, och det finns en uppsjö av sorter, det ena läckrare än det andra! 
Jag köpte mitt första gräs för två år sen. Det är ett Japanskt gräs, eller Glansmiskantus (Miscanthus sinensis) ja kärt barn har många namn! Och många namnsorter finns det också, den här heter Ferner Osten. 
Och den här heter Flamingo 

Purple Fall

Zebrinus eller kanske i dagligt tal Zebragräs, såg jag när jag var på Öppen trädgård i somras, och nu fanns den på Linds för bara 49 kr, så då slog jag till! 
Ännu ett nytt gräs, Malepartus, som jag också köpte nu i veckan. Jag såg den inne hos Maria, och la namnet på minnet, och så hade jag tur att den fanns i min affär! Hoppas min så småningom kan bli lika stor och fin som hennes! 

I den stora krukan till höger står Kleine Silberspinne. På bänken ett sorgligt exemplar av Carex Comans Amazon Mist, den har nog inte tyckt om att övervintra i den lilla krukan. Vi tar ingen närbild på den...;) Annars har det gått väldigt bra att gräs i krukor, men jag har nog tänkt mig dem i "någon" rabatt så småningom. Hm, undrar just vilken rabatt jag har tänkt mig...(?)

En lite mindre sort, Japanskt blodgräs Red Baron. Är väldigt förtjust i de röda bladen! 
Här har vi en sort som redan har fått komma ner i en rabatt, men jag hittar tyvärr inte etiketten på det, kan det vara Blåsvingel månntro? 

Och på tal om gräs, ser ni att det är på gång och spirar här, där poolen stod! 

7 kommentarer:

 1. Det var verkligen många tjusiga och olika grässorter du har :)
  Kram Malena

  SvaraRadera
 2. Älskar ju gräs, men.....har bränt mig på en del som jag numera har överallt i rabatterna! Men Mischanthus är alltid underbart vackra och fina och dessutom lättskötta!
  Köpte faktiskt ett orange gräs på fastlandet som jag nu satt i en pallkrage på baksidan - och så håller jag tummarna att det överlever vintern.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Gillar gräs, de ger mycket skönhet den här tiden på året när mycket annat ger upp. Och jodå, det är blåsvingel. :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Visst är det underbart med gräs. Och du har ju redan hittat många fina sorter. Fina i krukorna. Jag har hur många sorter och antal som helst. Har varit gräsfantast länge nu. När de suttit "färdigt" i någon kruka, som stillebenpartner till andra växter, planterar jag ut dem i någon rabatt eller plantering. (Och jag håller just nu på med att planera in gräs i min grusträdgård. Kommer visa lite senare hur det går där.)
  Arten Calamagrostis har flera relativt torktåliga sorter väl värda att odla. Bäst tycker jag om C. agutifolia ´Overdamm´ och C. agut. ´Karl Foerster´. Den förra är svagt vitstrimmig, den senare helt grön och växer samlat rakt upp. Som den omåttliga odlare jag är, har jag ganska många ex av dem bägge, placerade lite här och var. Gräs stramar upp, ger blickfång, lugnar ner oroliga bladverk. Bra för en oordnad odlerska. Så - fram för mer gräs!!!
  Ha det gott.
  Kram från Törnrosa

  SvaraRadera
 5. Ja det var verkligen riktigt gräsligt, vackert.
  Ja det blir mer och mer gräs i trädgårdarna, men mkt vackert.
  Jag har några också som jag ännu inte vet var jag ska gräva ner, de är i kruka nu.
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 6. Väldigt vackert med gräs, fast vissa sorter sprider sig makalöst.. Bäst att ha dem i krukor som du har och som sagt sååå snyggt! Kraaam Pia

  SvaraRadera
 7. Bra titel, man tittar verkligen till, tills man förstår vad det handlar om. Du har verkligen många fina gräs, bra i krukor så de inte sprider sej för mycket.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!