lördag 3 januari 2015

Ett nytt försök

Nu står de där, de överblommade hyacinterna, som har gjort sitt för den här gången. Jag tänkte göra ett nytt försök med att spara dem, och sätta ut dem i rabatten senare i vår. Det gick inte så bra förra året, jag satte ut dem i våras, men icke sa nicke, inte kom det upp några hyacinter i rabatterna i somras inte. Eller tar det ytterligare ett år månne? Hm, inte vet jag, men jag tänker i alla fall göra ett nytt försök i vår. Kanske någon har något tips om hur man gör för att lyckas? Skall de klippas ner eller skall de vissna ner med blad och allt, ungefär som tulpaner? Och skall de vattnas eller vill det stå helt torrt till det är dags att plantera? Som sagt - tips mottages tacksamt!

10 kommentarer:

 1. Jag brukar "glömma bort" mina Hyacintlökar. De ligger i tvättstugan och torkar ihop tills det är dags för plantering =när det går att trycka ner dem i jorden .Jag brukar ge dem en näve med benmjöl samtidigt. Ännu så länge har detta funkat för mig. Lycka till :)

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte heller. Har tillgång till sakkunskap men inte hjälper det.......Mina blommar fortfarande, nu blev jag inspirerad att gör ett nytt försök!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Jag brukar låta dem vissna ner och ställer sedan ut dem i förrådet (plusgrader). Petar sedan ner lökarna i jorden på vårkanten när det går att gräva i rabatten, oftast samtidigt som jag vårstädar rabatten. Det brukar dröja minst ett år innan de blommar. Ibland har det kommit hyacinter i rabatten, men inte alltid... Lycka till!
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Jag sätter undan dem, ( i bokhyllan fniss! ) klipper ner dem och sen när det går så gräver jag ner mina ute i rabatterna. Dom har blommat om... älskar hyacinter ute i trädgården. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Håller tummarna för att du lyckas!! :-)

  SvaraRadera
 6. Jag brukar klippa bort blomställningen och spara bladen, samt vattna dem lite sparsamt tills det går att plantare ut dem. De vill stå soligt och väldränererat. Blommar nästa år, men inte alltid.
  Lyckat till
  Anette

  SvaraRadera
 7. Jag har lyckats med att klippa ner dem och puttat ner dem i jorden och de har sedan blommat i trädgården, men nu är ju detta i Wales där vi inte har det så kallt, ingen tjäle och våren kommer tidigare.

  SvaraRadera
 8. Gräver ner mina på vårkanten, men de vill sig inte. Men jag fortsätter göra nya försök! :) Känns ju bättre än att slänga lökarna i alla fall.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 9. Inga tips tyvärr, jag försöker varje år och inte en enda hyacint har tittat upp igen....

  SvaraRadera
 10. Har aldrig sparat dom här mycket hårt drivna inomhushyacinterna. Fast jag hade bara två stycken i år, så det är ju inte så mycket att satsa på. Däremot sätter jag varje vår sådana som är sålda för utomhusplantering - och dom trivs och kommer upp varje år.
  Men jag fick en gång ett tips av en väninna. Hon förvarade sina lökar i ett kylskåp (i brist på kallförråd) tills våren kom, då satt hon ut dom och det funkade!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...