söndag 22 augusti 2010

augustitankar

Den här helgen har jag verkligen haft "pyspunka". Har inte orkat/haft lust med någonting. Känns som om energin tagit semester. Funderar på det här om att summan av alla laster är konstant, men jag tror att summan av min energi också är konstant, och att min energi nog gick åt förra helgen och veckan därinnan, då allt skulle städas och ordnas. Sen jobbade jag nu i veckan och det var väl först nu i helgen som kroppen sa ifrån. Igår tog jag lång sovmorgon,  sov  middag på soffan och hade sen inga större bekymmer med att somna på kvällen...;o)

Nåja, sen är det augusti också, och det är väl bara att inse, det är inte min månad. Mörka kvällar och så denna fuktiga luft, som inte blir bättre av att det regnar hela tiden (okej jag överdriver kanske men visst har det regnat mycket i augusti) Ett regn mitt i torra juli kan kännas uppfriskande och allt torkar upp så fort, men nu torkar det ju aldrig. Gräset tex borde det verkligen klippas men det torkar ju aldrig upp.
Idag tog vi i alla fall en tur ut på landet, jag hade förhoppningen att hitta något roligt på loppis, men tyvärr hittade jag inget. Den här gamla lyktan är ett "fynd" från en loppis tidigare i somras.
Idag såg jag att några av mina höstanemoner slagit ut. Så det är väl bara att acceptera, hösten är snart här... I morgon är sista sommarlovsdagen, sen börjar mina tjejer i ettan och i femman!

9 kommentarer:

 1. Ha ha...Pyspunka! Det var ett bra ord på den där känslan. Jag har oxå känt den. Alla säger...sommaren är inte slut än! Men, visst är den väl det...
  Fast jag gillar hösten mycket!
  Hoppas du har en bra dag idag!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Vilket trevligt ord - pyspunka och det säger allt hur man känner det stundom.
  Lite av den stilen har jag känt hela sommaren, men det har sina förklaringar, min tid har behövts på andra håll och gjort mig lite splittrad, men precis som jag skriver idag på min sida, "livets väv", ibland full av energi och stundom lite urblåst!

  Du är andra bloggen idag som jag möter höstanemon och min är snart utslagen, väntar sååå på första blomman!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 3. Sån där "punka" hör nog till livet. Ibland är det upp och ibland ner. Men jag håller med dig om allt. Det HAR regnat väldiga mängder i augusti här, även om det idag är bara sol. Fast det är visst lugnet före stormen - bokstavligt talat! Höstanemoner är fina, mina har knoppar så snart får jag också njuta av dom. Kruxet är bara att man inte njuter så mycket vid den här årstiden......
  Kram Anette

  SvaraRadera
 4. "Pyspunka", vilket bra ord. Jag känner igen fenomenet. Har oxå pyspunka ibland. Som tur är brukar det ju gå över.
  Tänker att visst är det höst. Ganska så skönt tänker jag. =)

  SvaraRadera
 5. Jo visst käns det bekant med "pyspunka"....absolut är det kroppens sätt att säga:
  Lugna ner dig lite nu!
  Jag är inte alls mogen för höst ännu men inser att det innebär att VI kommer att träffas regelbundet igen och då åker mungiporna upp :)
  Ses redan nu på torsdag-hämtar upp dig (jo jag kör!) strax efter 7?!
  Kram Namnen

  SvaraRadera
 6. Mina höstanemoner blommar också nu, men så har vi det där regnande. Grävde upp delar av en rabatt för att lägga sten runt. Meningen var ju att grästuvorna skulle torka, men icke, de blir bara blötare hela tiden.
  Må så gott

  SvaraRadera
 7. Pyspunka det är så det känns för mig nu. Jag hade otroligt mycket energi i helgen och stökade och gick an, men idag känns det som att jag får igen för den uteblivna vilan.

  Fina bilder, gillar ditt arrangemang med blommorna och lyktan!

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Mm vilka vackra blommor. Plockar du in i vas också?

  Nej, det löste sig inte med bilderna, jag är tvungen att radera bilder från bloggen. Verkligen trist. =(

  Kram Madde

  SvaraRadera
 9. Verkligen vacker din dubbla höstanemon!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...