onsdag 18 augusti 2010

Endless summer


En sommar utan slut, finns det? Tydligen, på kruka i plantskolan!

Grävde faktiskt upp lupinerna som jag ondgjorde mig över i ett tidigare inlägg (flyttade på dem till en annan rabatt). Planterade istället en Twist´n Shout Endless summer, en hortensia som skall blomma från mitten av sommaren till långt in på hösten, på både årsskott och och gammal ved. Nu återstår förstås att se om den övervintrar, men den skall vara härdig till zon 4. Bredvid den hamnade en dahlia och bakom dem tog jag bort en av riddarsporrarna som blivit så ynklig i sommar, där planterades istället en Perovskia.

Se förresten så fina daggkåporna blev när jag klippte ned dem i mitten av juli. Alltså inte bara blommorna utan jag tog rejält med blad, så bara nya "friska" blad fick vara kvar. Nu har de växt till sig igen!

3 kommentarer:

 1. Härligt med höstblommor. Vi flyttar ju tillbaka tillbaka till stan i slutet på Sept, så det är inget för mig. Nu när jag är tillbaka får jag pyssla om de blommor som finns kvar från sommaren. Pelargonerna är ju som finast nu...

  Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Endless är jättehärdig och klarar helt klart vintrarna här. Har en som växer i skugga, den blommar fint och sen i i stekande sol i pallkragarna - den växer men blommar inte. Måste alltså flyttas. Sen igår hittade jag en självsådd i långrabatten bakom en buske, den har en enda blomma - utåt vägen!

  SvaraRadera
 3. Hortensior är så vackra, härlig färg! Sedan fyra år tillbaka har jag en "vanlig krukhortensia" planterad i rabatten! Sin första vinter klarade den bra och blommade sommaren därpå, men varje vinter efter det har den frusit ner och växer upp igen under sommaren, men blommar aldrig! Nu har jag gett upp hoppet om blomning, det är sorten Endless man måste ha för att få njuta av blommor!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...