söndag 29 augusti 2010

Augustiträdgård

Välkommen in på en liten trädgårdsvandring så här i slutet av augusti.
Entrérabattten med bland annat rostflockel som vuxit sig rätt stor, och höstanemon till höger.Första rabatten inne på baksidan. Det som blommar nu är vita flox, och de står framför en buske som fanns här i trädgården. Det är väl nåt vanligt antar jag men jag har ingen aning om vad den heter. Den har vita blommor i början av sommaren och får bär nu i augusti, som först är orange innan de övergår i svart. Detta gör att jag, som är uppfostrad att det-går-inte-att-kombinera-orange-med-rosa-eller-lila bara vill ha vitblommande växter i den här rabatten så här i augusti... - visst är man löjlig...:o)


Päronrabatten från lite olika vinklar. Här blommar rosen Louise Bugnet ännu, höstanemon och rudbeckior. Och se vad den vitbrokiga kornellen har växt, på bara två år!
Rondellen med lila fackelblomster, samt vita och rosa flox som fanns här i trädgården när vi flyttade hit, fast då på en annan plats förstås..:o) De har faktiskt klarat sig bättre från mjöldagg de sista två åren. Kan bero på att de har börjat få Biobalans på våren, och så mycket vatten förstås.

Lilla nya rabatten, här har väl inte hänt så mycket sen sist.

Fontänpilen måtte ha fått i sig nåt tillväxthormon av nåt slag...jag planterade det -02 eller -03 och då  var det litet och tanigt. Maken är lite sur på det här trädet för han tycker det är för stort och yvigt, själv gillar jag att det gör trädgården lite lummigare.

Stenrabatt framför altanen.

Avslutar med hundgårdsrabatten, som är i sin fulla prakt nu i augusti, med bland annat rosenflockeln som blommar nu. Det är väl bara malvorna som ser lite skräpiga ut, annars är allt ok..:o)

14 kommentarer:

 1. Så fint det blommar hos dig! Din trädgård är ljuvlig.....Ha en trevlig söndag! Kram Therese

  SvaraRadera
 2. Oj så otroligt vackra dina rabatter är ännu. Mina börjar nog se lite dåliga ut redan. Härlig pil! Och så fort den vuxit sig till ett stort träd! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 3. Jag tror att ert hus kommer att bli väldigt fint med liggande och stående panel. Lite fina lister till. Tack för din kommentar hos mig. Vi har hållit på länge och jobbat mycket själva för att få det så. Och vi är definitivt inte rika i mått av pengar, men rika på mycket annat. Ha en jätte fin söndag/Gela

  SvaraRadera
 4. Ljuvliga trädgårdsbilder! Har drömt mig kvar här en stund!!

  ha en härlig söndagskväll!! Kramis Sanne

  SvaraRadera
 5. Fint och frodigt du har det. Lousise och alba ( tror ju att den heter så ) påminns jag om att jag vill ha :-)Och din entre´med de vackra stenarna är jag ju väldigt förtjust i. Tror att sagt det förut. Kram

  SvaraRadera
 6. tack för vandringen.Här har regnet gjort sitt bästa för o förstöra.Frilandshibiskusen håller på o brytas sönder,av all tyngd från blommor o väta.Blir till o klippa ner den när den blommat över.
  Ha det så gott i solen,o din fina trädgård.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Tack för en underbar rundvandring. Vackert överallt, går åt lite tid, eller ??
  Ha det så gott

  SvaraRadera
 8. Tack för den rundturen! Det ser så härligt frodigt ut i din trädgård. I år är min inte vidare väl underhållen och då är det bra att ha planterat tätt så man slipper rensa så ofta. Ha en go kväll / kram gittan

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att det ser fantastiskt fint ut vid din entre!!!!
  Du har många olika slags blommande perenner. Tyvärr så har jag inte så mycket blommande flox i år, rådjuren har varit på dom.
  Ha det gott
  Kram Carina

  SvaraRadera
 10. Oj vad fint du har fortfarande! Speciellt det du kallar "lilla nya rabatten" såg läcker ut. När ska du ha trädgårdsvisning?

  SvaraRadera
 11. Tack för rundvandringen. Du ser ut att ha många fina blommande rabatter än. Själv tycker jag det mesta är överblommat här...måste göra något åt det:)

  SvaraRadera
 12. Så otroligt fint det blommar i din trädgård fortfarande! Din trädgård är så vacker! Vilken härlig pil, tänk att den vuxit sig stor så snabbt!
  Ha en trevlig vecka!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 13. Du kommenterade min undran när du ska ha trädgårdsvisning med att säga att du inte har det perfekt ännu på många år men att min trädgård var "i det närmaste perfekt i mina ögon!"
  Den är absolut inte perfekt, kommer aldrig att bli och dessutom hade jag faktiskt visning redan för 2,5 år sen första gången. Då fanns det inte så mycket uppvuxet att titta på!
  Det är ju så att även om man har "lite runt i hörnorna" (vilket du absolut inte verkar ha), så är det OK. ALLA trädgårdar utan undantag, från den skräpigaste vildtomten till den perfekta parken, har ALLTID något att visa besökarna. Ser man inte det, då är det inte visningsträdgården det är fel på utan på den som tittar!

  SvaraRadera
 14. Så fint du har det i dina planteringar. Förutom att plantorna är rejäla och blommande så är det så prydligt.

  Ha det bra!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...