tisdag 16 april 2013

Pilen

Minns ni min Fontänpil, som jag har skrivit om förut? Min älskade Pil som jag satte våren 2002 och som vuxit sig så stort och ståtligt...men som drabbades av pilskorv förra sommaren.
 
Jag har frågat på Plantskolan om det finns nån chans att det kan bli friskt igen, och han föreslog att vi skulle ta bort alla kvistar som varit drabbade. Det vill säga alla det, så vi bestämde oss för att "klappa" (heter det hamla på svenska kanske...?)  det helt, och testa om det kan hjälpa. 
 
...och det har maken alltså "roat" sig med denna helg. Usch så kalt och tomt det blir. Men nu håller vi jag (maken vill ju ha bort trädet helt han...) tummarna att det kommer igen. Inte lär det bli sig likt igen, men en chans vill jag ge det, innan jag tar ner det helt.


 
Medan maken klättrade i träd så bytte jag bort den fula överdelen på sybordet. Det har ju stått ute och blivit fult, vilket jag förstås visste att det skulle bli, men tanken har hela tiden varit att göra en ny skiva av betong, för inne har jag ändå ingen plats för det. Men det blir ju aldrig av, så nu tog jag en skiva jag hittade i källaren (där kan man hitta lite smått och gott...) så länge, innan jag får till en i betong.
 
 
Bilder från förra sommaren, visserligen var det sjukt då, men ni kan se hur stort det var.
 
Bild från sommaren innan dess, grönt och friskt...
 
to be continued...

5 kommentarer:

 1. Åh, jag hoppas innerligt att det hjälper! Min ena granne hamlar sin pil så hårt varje vår och den blir lika vacker igen ;) Hoppas detsamma gäller din / Kram gittan

  SvaraRadera
 2. Jag älskar pilar som är hårt "klappade". Dom nya skotten blir så underbart fräscha och vackra! Själv letar jag faktiskt med ljus och lykta efter en pil som heter Salix alba v. chermesina `Vinterglöd´ som får starkt orangeröda nya skott, men.....jag har inte lyckats hitta någon här på Gotland ännu!
  Ditt bord blev ju jättefint - visserligen förstår jag tanken med en betong- eller ännu hellre stenskiva men det är faktiskt fint som det är!

  SvaraRadera
 3. Och jag håller tummarna för att trädet tar sig! Och gör det det tror jag det kommer att bli minst lika fint som tidigare!
  Och så hör jag att det är fler som har planer på grejer som man vill göra, men som inte riktigt fått gjort dom ännu.....men sen, en annan dag, då....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas verkligen att din pil kommer igen, och följer med spänning utvecklingen. Mina föräldrars flerstammiga pil verkar också ha drabbats av pilskorv. Det vore verkligen en katastrof eftersom det växer vid deras damm och gör sig verkligen perfekt där. Hoppas, hoppas det går att återfå liv genom att göra som ni gjort.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hoppas kan man ju alltid och vad bra att du/ni gör ett försök i alla fall med pilen. Vackert träd. Kraaaam Pia

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!