Så här gjorde jag den:
4 äggvitor
1,5 dl socker
75 g mandel
0.5 dl maizena
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
mandelspån
4 dl vispgrädde och ca 150 g hallon
Vispa äggvitorna kraftigt och häll i sockret försiktigt. Hacka hälften av mandeln och mal den andra halvan. Blanda ner mandeln och maizenan i äggvispet. Bred ut detta i en långpanna och strö på mandelspån. Grädda i 15 minuter i 175 grader. Bred grädde på botten när den svalnat, strö hallon över och rulla ihop.
Det passade väldigt bra med hallon inuti, dels var det gott och så kan jag passa på att vara med i Månadens sötsak, som denna månad skall vara något som är rött! Kika gärna in till Theresias fina blogg Söta saker, om du som jag är en gottegris är det bloggen för dig =)
Mumsigt. Nä, man får inte skämma bort den andra halvan för mycket;)
SvaraRaderaKram Teres
Så gott det ser ut!!
SvaraRaderaÅh, vad sugen jag blir!! Så gott det ser ut! Älskar budapestbakelse, och denna verkar supergod. Kanske jag skulle våga prova att baka den..
SvaraRaderaKram Maria
Man kan ju bli sugen för mindre. Ser urläcker ut. Skall testa ditt recept
SvaraRaderaHa det så gott
Mums, ser jättegod ut!
SvaraRaderaHa en fin kväll, kram Marie-Louise
Ser jättesmaskigt ut! Hembakat är alltid så gott!
SvaraRaderaJag börjar lite försiktigt minska ner mina rabatter eftersom vi planerar att flytta till Kalmartrakten om några år när yngsta sonen gått klart gymnasiet! Då hoppas vi ha möjlighet att ta ut pensionen lite tidigare och få ett skönare och lugnare liv närmare havet och i eget hus! Det är något jag verkligen ser fram emot för då ska jag ha en större trädgård och eftersom vi nu bor i ett hyresradhus ska jag i största möjliga mån återställa trädgården som den var när vi flyttade in här:)) Mycket av växterna ska jag ha med mig när vi flyttar också!
Ha en trevlig Valborg!
Kram Margot
Smaskens!
SvaraRadera