måndag 19 augusti 2013

Magnus och hans vänner


Idag har Magnus namnsdag -  jag känner ingen som jag firar direkt men jag har några i rabatten, så jag får hylla honom där då! Han är ett nytillskott sen i höstas, i Silverpäronrabatten.
 
Sedan tidigare har jag vita Rudbeckior, eller Solhattar som de heter nuförtiden, eller Echinacea purpurea på latin - ja, kärt barn har många namn!
 

Två sorters vita har jag, Alba och Alaska - fråga mig inte vem som är vem...

De vita står här i min långrabatt inför grinden, och lyser upp den tillsammans med vita flox. Det finns ju så otroligt många sorters solhattar, i jätteläckra färger, men än har jag alltså bara tre sorter. Jag är ju sån att det inte får bli för många olika färger, och jag vill helst inte bara ha ett enstaka exemplar av någon sort så det blir för plottrigt.
 
Men jag gillar verkligen dessa -  efter en liten "downperiod" när det inte är så mycket som blommar i juli, så kommer dessa och lyser upp, så Magnus och hans vita vänner får banne mig ta och bli min månadsfavorit i augusti!
 
Utmaningen som du inte vill missa!
 

7 kommentarer:

 1. Verkligen snygg rabatt du har och dina Echinaceor passar väl in med sina milda färger.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. En ny favorit hos mig...dessa solhattar...verkligen värdefulla i rabatten så här på sensommaren....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 3. Solhattarna är guld värda! Och de gör verkligen skäl för sitt namn. Den lilla amforan som du grävt ner i rabatten är pricken över i tycker jag! Så vackert...

  Kram och godnatt!
  Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. fina fina solhattar. Du är inte ensam om att välja dem till månadens favorit och det är ju såklart för att de är en av de allra bästa sensommarblommande perennerna! Bra val och fina kompositioner du bjuder på.

  Kram

  SvaraRadera
 5. En av mina favoriter . Kramar från syrran

  SvaraRadera
 6. Magnus och hans vänner är riktigt fina! Jag hade vit också, men när jag planterade om perennerna i höstas har jag försnillat den vita......så kan det gå, när man inte riktigt har ordning på vad man företar sig. Din rabatt är så jättefin, jag blir så där riktigt inspirerad!

  Och ja, ulleternell håller. Jag har en liten krans jag gjorde när plantan var ny och det är väl ett par år sedan och den är PRECIIIIS lika fin ännu. Så har du eternellerna så sätt igång och gör en krans, dom behåller sin ullighet!

  Det är så roligt med dina kommentarer hos mig, jag blir alltid lite extraglad för du har så härlig humor! Väldigt uppskattat alltså!

  Kramar
  Agneta

  SvaraRadera
 7. Snygga blommor så här i augusti. Jag ska inhandla en vit blev sugen när jag ser dina. Alaska eller Alba jaaa det är frågan. Kraaam Pia

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!