måndag 12 augusti 2013

Saltkråkanliv

Här kommer några "vykort" från våran minisemester nu i helgen, en långhelg i Stockholms skärgård, på Stora Kalholmen, där vi bodde på ett fint gammalt vandrarhem. Det byggdes 1914 som sommarhus åt en läkare och blev senare Stockholms skärgårds första vandrarhem. Det enda som finns på denna ö är detta vandrarhem och vi var åtta familjer som var där tillsammans, så vi hade hela ön för oss själva! 
 
Det tar ungefär en timme att promenera runt ön.Härlig utsikt från allrummet!  
 
 
 
 
...fast vi var ju mest utomhus, vi hade underbara kvällar och man ville aldrig gå in.
 
Här fanns en liten badvik med brygga. Sista morgonen gick jag upp före alla andra och tog ett morgondopp - helt underbart kan jag lova!
 
 
Detta är ett vandrarhem jag verkligen kan rekommendera. Man skall bara vara beredd på att standarden är enkel, det finns inget rinnande vatten utan man får hämta dricksvatten i pumpen och diskvatten i sjön - men det är bara charmigt tycker jag! Det känns lite som att leva Saltkråkanliv några dagar!

3 kommentarer:

 1. Vilkenn underbar sommarsemester ni ser ut att ha haft!

  SvaraRadera
 2. Jag får nästan en tår i ögat av dina bilder. Jag ääälskar Stockholms skärgård. Det är det vackraste stället på jorden, om du frågar mig. Tillbringade nästan alla min barndoms somrar på en segelbåt där, och det har nog satt sina spår. Klipporna, tallarna, vikarna, ahh...

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar helg ni måste ha haft, det ser verkligen Saltkråkan ut och dessutom allt för er själva, rena rama idyllen! Tänk ändå vad det finns i vårt land.

  Och kom mannen din hem med två valpisar, det är ju så man blir alldeles sjuuuuk! Så otroligt fina. Hoppas svergies jägarförbund läser din blogg, som sagt!

  Agneta kram

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...