söndag 9 februari 2014

Husmodern


Hej på er denna sköna* söndag! Här har man hållits till i köket sen i morse, som den värsta husmodern! Vaknade och kände mig så sugen på scones, så det fick det bli, lagom till resten av familjen vaknade. 


När ugnen ändå var varm så gjorde jag i ordning en omgång av min hemmagjorda musli, som jag har blivit lite smått beroende av... Och *kors i taket* kvällsmaten står redan i ugnen! Nu är det inget svårlagat eller märkvärdigt alls, tvärtom, men jag - som normalt går ut och kikar i kylen vad som finns hemma, sisådär en halvtimme innan maten bör stå på bordet, slår idag till med långkok ;) Det blir Pulled Pork som jag tänkte testa för första gången, har faktiskt ingen aning om det är gott ens, men det ser gott ut! 
Önskar er en skön söndag! 

*visserligen regnig och ruskig, men ändå ;)

11 kommentarer:

  1. Guud så gott med scones! Det var längesedan:). Och hemmagjord müsli har jag aldrig provat, ser gott ut.
    Fin söndag till dig
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Vilken mysig blogg!

    Jag flyttade till hus och fick min egna trädgård för drygt ett år sedan och är just nu så där full av inspiration och lust till att inreda både inne och ute som du verkar vara =)

    Dig kommer jag följa!

    SvaraRadera
  3. Du är som jag... när ugnen ändå är igång..... och så doftar det gott i hela huset och alla blir glada. Hemmagjord mysli gjorde jag alltid förut. Varför gör jag inte det längre.? tack för påminnelsen.
    Luna

    SvaraRadera
  4. Hög igenkänning idag! Jag är också nästa beroende av min hemgjorda müsli. Min burk varar nog nästa hela kommande vecka tror jag. Sen gör jag ny igen.
    Även här blir det pulled pork idag. Den står i ugnen nu och där ska den stå i flera timmar till. Det är andra gången jag gör det och det blev bra förra gången. Jag använder ett recept från Icakuriren och vi har röd coleslaw till. Gott!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Scones har jag inte bakat på länge, typ 100 år sedan känns det som. Jättegott med marmelad och ost. Vad händig du är som gör egen müsli. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  6. Kikar bara in för att önska en fortsatt skön helg! Blir fikasugen när jag ser dina bilder i ditt fina kök :)
    Kram

    SvaraRadera
  7. Scones är ju bara så himla gott .Hur gott som helst med ost och marmelad .Härligt med egen musli .Ha en skön söndag .Kramar Rita

    SvaraRadera
  8. Jag har aldrig testat att göra Pulled pork heller men jag har ätit det och det var fantastiskt gott. Hoppas du tycker det med :)

    Kram Susanne

    SvaraRadera
  9. Du hade bakat scones skrev du, vanliga svenska eller äkta engelska!? "Pulled Pork" hade vi också en variant av idag. Jag tog lite av dom grönsaker som fanns hemma och kastade ner i en gryta och så la jag en skinkstek på. Till det gjorde jag en röra på djupfrysta ärtor, avakado och turkisk yoghurt samt en aning sambal oelek (hade syltad chili i grytan, så jag ville ha något milt till), limejuice och salt & peppar.
    Blev riktigt gott.....hoppas ert också "gick att äta" som jag brukar skoja när jag gjort något nytt otestat! *fniss*
    Susie

    SvaraRadera
  10. Ja, du kunde ju knappt få bättre recensioner än "det bästa jag ätit" av dottern så det måste ha blivit kanongott!
    Att jag frågade om det här med svenska scones och engelska, är att jag är ju inte är så förtjust i godis eller bakverk, men...jag är ju en enormt stor anglofil. Så på plats i Devon så är man ju bara tvungen att äta "Devonshire Scones with Clotted Creme and Jam". Och gissa om det är gott, men wow - vilka kaloribomber!
    Clotted cream är en urfett gul tjock grädde som verkar vispad - fast det är den inte. Sen får man underbart god sylt till och så dom fantastiska nybakade varma bröden. Engelska Scones har jag visserligen recept till, men jag gör dom bara ungefär var 5:e-10:e år!

    SvaraRadera
  11. Jisses! Äter alla Pulled pork nu! Pratade med yngsta dottern igår och hon berättade då att hennes sambo gjort det i lördags och serverat med coleslaw, hon verkade tycka det var riktigt smarrigt så jag lär väl också få prova då även om 8 timmar i ugn låter lite länge... när ska jag hinna det? Scones är det maken som bakar här, han brukar smyga ner ibland på helgen eller överraska mig med det till lunch när jag grott fast i trädgården "hihihi"
    Ha det gott på alla sätt / Kram gittan
    p.s en träff OM vi nu kommer till Gotland vore trevligt. Vi får höras när det närmar sig isf :) Men du har kanske tips på något trevligt, prisvärt ställe att bo på?

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!