söndag 17 augusti 2014

Baka, baka liten kaka


Liite nyttiga kan man väl inbilla sig att dessa kakor är, när det är både solrosfrön och tranbär i? Sen att det är en del socker kanske vi inte skall prata om... men goda är de i alla fall! 

Solroskakor
125 g rumsvarmt smör
2 ½ dl farinsocker
½ dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk malen kanel
½ tsk salt
1½ dl solroskärnor
1½ dl torkade tranbär

Vispa smör och socker poröst, blanda i ägg och allt det torra. Klicka ut ca 25 kakor på ett par plåtar och grädda i ca 15 min i 175 graders ugnsvärme. Receptet hittade jag i boken Sommarens söta.

6 kommentarer:

  1. Oj vad goda dom ser ut. Jag som absolut inte ska äta sånt blev ju toksugen. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Låter gott och de ser goda ut också. Socker ja, det viktiga är väl hur många kakor man stoppar i sig och hur ofta. Det beror ju också på vad man stoppar i sig utöver kakorna. En kaka då och då är nog ingen fara.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Sikkert veldig gode!
    Kanskje jeg skal huske på disse til julebaksten?

    SvaraRadera
  4. Himmel så goda de ser ut! Älskar småkakor:)
    Ha en fin vecka
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Oj oj oj, vilken härligt somrig header du har! Måste bara börja med det.
    Men det där med bakning - nix, inget för mig. Har varken tålamod eller intresse. Överlåter sådana svårigheter på dottern. Så får jag istället städa halva köket då hon är färdigbakad! Hmm..
    Hej hopp! Ha det bra.
    Törnrosa

    SvaraRadera
  6. Spännande att det är kanel i. De ser onekerligen goda ut! Kram Zinnia

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!