tisdag 12 augusti 2014

Semestra i Sverige

Vi är nyss hemkomna efter en veckas semester i sommarsverige. Vi brukar åka iväg någon gång per sommar, och i år bar det iväg till Västkusten, bland annat. 

Är man på västkusten måste man äta räkor! 

Vi hälsade på våra goda vänner i Dalsland, och det var med dem vi även åkte till västkusten med. De är lika "galna" på att titta på hus som vi, och här i Grebbestad fanns många små gränder med fina trähus....


...och fina trädgårdar! 

Vi bodde i en stuga vid Tanum strand, med rätt hyfsad  utsikt från altanen...;) Och ja, jag  badade i havet, det var många år sen jag gjorde det på västkusten, och för barnen var det premiär. 

Solnedgång vid Tanums strand
En dag strosade vi omkring i Fjällbacka, som väl kanske många känner till genom Camilla Läckbergs böcker. Helt underbar stad, med vackra vyer, sjöluft och även här en hel massa fina hus att titta på - hur många fina trähus som helst! 

Som sagt, många fina hus, och de flesta i trä i någon ljus färg. Inte utan att vi blev sugna på att klä om vårt hus nu! Vi gick och planerade för fullt, hm...skall vi ha stående panel med locklist, eller liggande, eller både liggande och stående... ja, drömma går ju! 

Sen blev det några dagar i Dalsland också, med bland annat bad i Vänern och mys vid denna vackra tjärn, innan det var dags att styra kosan hemåt. 

Ja, vad säger man, annat än att Sverige är fantastiskt fint! 

5 kommentarer:

 1. Ja, nog har vi det vackert i Sverige allt! Dina bilder bevisar ju det... men du bor ju själv på den underbaraste av öar! Men man måste vidga sina vyer och låta sig inspireras av andra platser för det är så lätt att bli hemmablind!
  Tack för fina bilder, så vackra hus det finns... och trädgårdar!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Visst finns det många vackra platser i Sverige.Synd att man inte alltid har sem. o gott om pengar då kunde man köpa en husbil o fara runt o se allt det fina.Nu är man begränsad o prioriterar underbara Gotland.

  Ha det gott.
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 3. Ja visst är det fint här i vårt avlånga land. Som sagt trähusen på västkusten och för all del lite här och var, är ju sååå fina. Vilka mysiga semesterbilder så somriga och inbjudande. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 4. Jodå, då har du allt varit ganska nära mig! Och dom bohuslänska husen är jättefina, vi bodde själva i ett sånt där vitt med grönt, urgammalt och stort med vackra fönster, innan vi flyttade hit. Valde länge och väl om vi skulle totalrenovera det gamla huset eller bygga ett platt i berget, det blev alltså det senare. Men huset står kvar och är lika vackert! Är det Bohuslän så står brädorna gärna för det var nån som sa här på kusten för länge sen att hade Gud velat att vi skulle ha liggande bräder på husen, ja, då hade han låtit träden växa åt sidan!!! Men i Norge har dom ju mycket liggande bräder!
  Ni har i alla fall varit på en fin tur och vädret måste ha varit bra för det har det ju varit, verkligen! God mat också.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Ser ut som ni haft det trevligt och sett många pittoreska ställen. Fjällbackavyerna känns ju igen från filmerna.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...