onsdag 26 november 2014

Frukost


Idag blir det långfrukost, som alltid på onsdagar! Härligt att sitta med tidningen i lugn och ro, när de andra har gått "till sitt". Jag är ju en "periodare" när det gäller det mesta, är just nu inne i en period när min frukost ser ut så här; turkisk yoghurt med hallon, mandlar och över det ringlad honung...  och så ett hembakat fröknäcke och  kaffe med mjölk till det, då är jag nöjd! Vad äter ni till frukost?

14 kommentarer:

 1. tolle bilder, danke und liebe grüße von angie

  SvaraRadera
 2. Så gott det ser ut! får nog avstå mackor och börja med turkiskyoughurt igen:).
  Härligt med långfrukost.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Hihihi... jag får nog skylla på närheten till Danmark men jag äter dansk frokost vilket på svenska är lunch. Jag börjar dagen med en kopp kaffe och sen blir det inget förrän frokost :) Det hembakta fröknäcket brukar jag ha som mellanmål på eftermiddagen tillsammans med lite frukt.
  Kram gittan

  SvaraRadera
 4. En frukost i min smak. Jag brukar äta kvarg med bär och kanel, ett kokt ägg och kaffelatte...Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Jag har min något lugnare morgon kvar - torsdagar. Då börjar sonen inte kl 8 så då kan vi ta det lite lugnare. Andra dagar åker han med mig till bussen. Jag har flex så för egen del kan jag ta det lite långsammare då när inte han ska passa bussen så tidigt. Skönt.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Utan min stora kopp te och fullkornsbröd med ost, egna tomater (ännu) och paprika kommer jag inte igång på morgonen. Vissa dagar är tanken på frukost det enda som får mig upp ur sängens värme. Morgonmänniska, nix, men dessvärre en riktig nattsuddare. Särskilt de nätter som min O är bortrest. Då sticker klockan iväg oroväckande snabbt och vill gärna bli mot tidig morgon.
  Ha det gott.
  Törnrosa

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar frukost! Här blir det rött te och hembakat grovt bröd med lagrad ost de flesta mornar. Yoghurt med frukt äter jag däremot gärna på sommaren, det är så skönt att kunna gå en runda i trädgården och plocka egna frukter och bär då.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 8. Vad smarrigt det ser ut! Själv växlar jag mellan havregurt med bär och smörgås eller havregrynsgröt med äppelmos eller lingonsylt. Men alltid te och frukt till. Är egentligen ingen frukostätare men har fått lära mig eftersom jag mår bättre av det. / Fifi

  SvaraRadera
 9. Wow - det ser underbart gott ut! Själv har jag precis slutat med yoghurt efter flera år (magen klarade inte av det) och istället är det numera 2 små skivor av fullkornsbröd (70%) med limemarmelad på den ena och ost på den andra.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 10. Va kul att vara periodare, det måste jag prova.
  Vi har här hemma konstaterat tidigare att man öter oftast lika frukost dag efter dag, vecka efter vecka.
  Men vill helst inte ha lika lunch eller middag två dagar i rad.
  Ser jätte gott ut!

  Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 11. Ja, jag vet man ska äta frukost, men jag har väldigt svårt för det. Tar en frukt och sedan vid 10-11-tiden, ja då är det gott med havregrynsgröt med fruker och bär!

  SvaraRadera
 12. Åh jag ÄLSKAR frukost och vaknar alltid hungrig! Jag varvar mellan gröt, smörgås, kokt ägg och juice och fil, flingor med nötter och bär, smörgås och avocado...sen några koppar kaffe på det och man är på gång! Utan frukost fungerar jag inte...
  Varm kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 13. ´Vardagsfrukost så här vintertid blir gröt, te och macka. Vill ha i mig nåt varmt då. Resten av året är den snarlik din, fil eller turkisk yoghurt med honung - det är det bästa!
  Fröknäcke var det länge sedan jag bakade, det går ju ändå väldigt snabbt att sno ihop!

  SvaraRadera
 14. Jag äter världens sexigaste frukost.....håll dig i datorn nu, havreKLIgröt. Varenda morgon när jag är hemma i alla fall. Med en kopp te till. That's it.
  Din frukost ser i alla fall mer rolig ut.
  Agneta kram

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!