fredag 7 november 2014

Längtan efter ljus

Saknar ni ljuset? Jag kan inte bestämma mig för om jag gör det eller inte... Visst, jag föredrar den ljusare delen av året, och jag skulle inte klara av att bo i den norra delen av landet, där det är mörkt större delen av dagen så här års... Nej det räcker så gott med det mörkret vi har här i södra delen av landet!

Men på ett sätt tycker jag det är lite mysigt ändå, med mörkret. En promenad i höstmörkret och sen in i värmen, kanske krypa ner i ett varmt bad med tända ljus runt omkring, eller bara kura ner sig i soffan med en pläd, och så tända ljus på soffbordet förstås. Levande ljus, det gör mycket för stämningen! Men på några ställen i huset, både ute och inne, har jag börjat med dessa batteridrivna ljus med timer, såna där ni vet som är väldigt naturtrogna med fladdrande sken. Det är riktigt mysigt att mötas av ett tänt ljus i lyktan på trappan när man kommer hem. Men det är ju så svårt att få till en bra bild när det är mörkt, så ni får hålla tillgodo med en vit orkidé ;) 


...och nu tar jag helg... Kram på er i höstmörkret! Och kom ihåg - Förbanna inte mörkret, tänd ett ljus!

15 kommentarer:

 1. Hej jag bor i mellersta norrland och nu klockan 16.15 börjar det mörkna här.man står ut och anpassar sig efter där man bor tror jag.
  Sen är det så mycket annat jag är avundsjuk på hos er där nere och det är er långa trädgårds säsong.bland annat!
  Och sen är ju Gotland något alldeles, alldeles extra fint!
  Batteridrivna ljus, ja visst är det mysigt att mötas av på trappan där de slår igång på timer.
  Ha det gott o trevlig helg, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 2. Jag bor i södra Norrland och här är det helt mörkt sedan en stund. Det ÄR jobbigt, men man får göra det bästa av situationen och försöka hinna komma ut en sväng i dagsljuset som man så väl behöver. Om jobbet så tillåter.

  Igår fick jag mitt första sånt där ljus i brevlådan. Jättefint ju! Inget att förväxla med de gravljusen som går på batteri... :) Jag köpte bara ett för att se om det var nåt jag ville ha och det vill jag. Massor! :)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Nä, det är bara att gilla läget och tända många ljus!
  Önskar dig fin helg
  Anette

  SvaraRadera
 4. danke für die tollen bilder und inspirationen, einen schönen freitag wünscht angie aus deutschland

  SvaraRadera
 5. Bor i norra Norrland......lever med mörker stor del men också evigt ljus sommartid....njuter av båda perioderna.....=)
  Trevlig helg !!!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 6. Visst även om man längatr efter solljuset får man göra det bästa av det och tända ett ljus.
  Ha en fin fredag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 7. Precis så tänker jag #förbanna inte mörkret, tänd ett ljus". Man väljer själv hur man hanterar dagen, vädret, omgivningen...
  Visst är det underbart med de ljusa sommarkvällarna eller vårljuset när det är nykommet men jag trivs bra nu också. Trivs med variationen.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Jeg er glad for alle årstidene, men trenger høsten og vinteren å vare så lenge?! Uansett - vi må nyte den tiden som er så da er det koselig å tenne lys.

  SvaraRadera
 9. Det är ganska skönt när det börjar bli mörkt ute. Tända ljus och göra det mysigt.
  Att få känna ett lugn och koppla av.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 10. Ja, jag är också vankelmodig den här hösten, det här är egentligen min årstid och sen blir det bara bättre och bättre, så har jag tyckt, men efter den här urtråkiga hösten som vi haft här vet jag varken ut eller in........jag brukar tycka om det och inte bry mig så mycket om vädret men i år är det krångligt, det är så många stövlar och regnrockar.......vi får se om det kan bli riktigt kallt och riktigt mycket snö, då kan det börja ta sig!
  Sådana där ljus har jag också funderat på, men har inte stött på några ännu. Vilket kan bero på att jag inte varit i nån affär ännu.....
  Kramar

  SvaraRadera
 11. Vilken fin orkidée.. Min har inga stänglar.. ;-)

  SvaraRadera
 12. Både och...jag älskar ljus men behöver detta också, att få bara vara i mörkret, ha ha, det låter drastiskt men visst behöver man en liten återhämtning och vila...och tända massor av ljus! Härligt!
  Varm kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 13. Där jag befinner mej är det ljust och soligt, men det blir mörkt ganska tidigt på kvällen och det är lite trist, men då kommer de levande ljusen fram.

  SvaraRadera
 14. Mysigt med ljus,men jag har mest batteriljus,pga.katterna,några levande finns på kattsäkra ställen.
  Orkideer tillhör mina favoritblommor,tycker de är så vackra.

  Ha en fin fortsatt helg.
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 15. Jag tycker som du, det är bäst att acceptera mörkret och försöka se fördelarna, njuta så gott det går. Vi behöver nog vintern för att uppskatta sommaren. Den får gärna vara mild, om jag får bestämma, frysa är det värsta som finns. Men mörkret, ja, man kan sova i kapp sig lite i alla fall.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!