söndag 9 november 2014

Höstjobb i trädgården

Flera veckor i rad med regn och rusk och annat på schemat har gjort att jag knappt ägnat trädgården en tanke. Hade nästan bestämt att det var färdigträdgårderat för säsongen. Vet inte vem jag försökte lura, mig själv kanske? För visst fanns det några "måsten" kvar. Allt var ju inte undanplockat och det stod faktiskt två stycken pioner som väntade på att få bli nergrävda. Men den här helgen har det varit trädgårdsväder så då var det bara att passa på. Så - nu är pionerna i jorden, det mesta är undanplockat och när jag ändå var igång så klipptes det ner en massa perenner och löv räfsades och klipptes med gräsklipparen. Puh, jag tog visst i så jag fick känning av ryggen igen...så nu ikväll går jag omkring jätteförsiktigt, vill INTE har ryggskott igen...En och annan blomma står där och blommar, för vem kan man undra, när trädgårdsägarinnan knappt varit runt här ute på tre veckor. 


Nu är helgen slut för denna gång, och trädgårdssäsongen med? Än finns det träd och buskar med löv på, så jag lär säkert gå nåt varv till med gräsklipparen nån gång till. Men annars får det vara bra nu. Lite perenner här och där vill jag ha kvar.  

15 kommentarer:

 1. danke für die wunderschönen bilder und inspirationen!!! einen schönen sonntag wünscht angie aus deutschland

  SvaraRadera
 2. Nä för sjutton akta dig för ryggskott, den kan hoppa på dig snabbt. Låt nu bli trädgården låt den gå till vintervilan.
  Men oj vad det blommar ännu, en varm höst är det i år, men så är det vissa år.

  Rolf har klippt lite gräs på ett ställe som han sedan ger till hönsen, de blir så glada så.
  De är ju ute i sin 'hönsgård', men där har de skrapat rent, inget gräs kvar.

  Ha de fint/ Eva

  SvaraRadera
 3. Så vackra dina rosor står där i höstsolen. Här hade vi fin blå himmel på morgonen, men dimman från havet kom smygande så något uteväder i trädgården blev det minsann inte. Vi hade ett par dagar med uppehåll i förra veckan så då städade vi bort löven och körde in veden! Skönt att ha det gjort!
  Efter den omgången hade jag också ont i ryggen, så nu får allt utejobb vila ett tag!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 4. Det ser så fint ut hos dig!
  Tänk om de kunde se lika ut här nu!

  Ha det gott, kram Ewa:)

  SvaraRadera
 5. Det är helt klart inte bara jag som har blommor i trädgården, det är väl en annorlunda höst helt enkelt....vi har så grått och så milt här så det skulle kunna vara vilken årstid som helst utan den det är.
  Var rädd om ryggen, ja! Hoppas den inte tog stryk.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Vidunderlig vakre roseknupper :-) Og heldig som kan klippe plen enda, vi har hatt snø i en uke allerede. Ha en fin uke :-)

  SvaraRadera
 7. Wow, sista rosbilden så fin! Jag har inte heller varit i trädgården på tre veckor, för när jag var nästan klar med höstsysslorna fick jag bihåleinflammation, antagligen för att jag tog i lite för mycket fast jag var förkyld. Det har inte gått över än, trots penicillin, och jag har inte haft ork att göra något ute sedan. Men det finns att göra, knölar som ska på vinterförvaring, löv som ska tas om hand, smutsiga krukor och redskap som står ute. Ja, ja. Hoppas det är ok med dig.
  Kram Luna

  SvaraRadera
 8. Så många fina bilder! Jag suger åt mig av dem i novemberrusket. :-)
  Hoppas allt är bra med dig!

  SvaraRadera
 9. Wow ! Really gorgeous flowers ! I love roses !
  Great pictures !

  SvaraRadera
 10. Vilken otrolig skillnad mellan våra trädgård så här i November.... Galet!

  Njut av det :)

  SvaraRadera
 11. Här blommar rosorna också för fullt och perennerna låter jag stå kvar till våren, men de stora lerkrukorna
  med mårbacka pelargoner ska in så småningom. De verkar stortrivas ute så jag håller ett öga
  på väderleksprognosen och låter dem stå ett tag till.
  Nog är det en ovanligt november, men jag uppskattar det milda vädret till fullo!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 12. Åh, så fint.. :-) Och härligt med sol. Här har den varit framme lite idag, men nu är den nästan borta igen.. ;-)

  SvaraRadera
 13. Hoppas att ryggen känns bättre och att det inte blev ryggskott (det är hemsk). Trädgårdssäsongen brukar vara slut med råge vid det här laget men nu bara fortsätter den. Även om det är väldigt blött och inte så himla mysigt alla dagar.

  Fina rosor hos dig fortfarande. Visst är det otroligt!?

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 14. Så fina höstblommor du har. Inte kul med ryggont, men lätt att få efter trädgårdsbestyr. Hoppas ryggen är bättre. Kram

  SvaraRadera
 15. Det är likadant i min trädgård. Lite blommor som står där i rabatterna, men ingen som bryr sig.....Var försiktig med ryggen! Har ju haft de där problemen av och till de senaste fem åren. Det var bra nästan hela året, men så hjälpte jag sonen att flytta. Nu måste jag låta bli att lyfta så tunga saker!! Men det är lätt att glömma. Kram Anette

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!