fredag 28 november 2014

Inför advent...

...har jag "dammat" av den här rumsgranen jag köpte i fjol julas. Ja, dammat av den har jag väl inte gjort direkt, men jag har plockat fram den "ur gömmorna". Den har fått stå högt uppe på en hylla i dotterns rum, och fått lite vatten någon gång i månaden kanske, när jag har råkat få se den och förbarmat mig över den. Så det är ett under att den överlevt, med den behandlingen.  Men det har den gjort och nu är jag så glad åt den igen! 

(så här såg den ut i fjol)

Ännu en bild från i fjol. Rumsgranens "lillebror" har också överlevt ungefär samma behandling. Lillebror? Jo, den jag köpte i fjol hade två stammar och det tyckte jag var onödigt, granar har ju bara en stam, så jag delade på den försiktigt och fick alltså två stycken, en stor och en liten, fiffigt va! Den här helgen blir det att fylla på med nya växter från Växthuset Linds, till exempel hyacinter är ju bara ett måste till advent!  
Det är svårt att fota när mörkret har fallit, men bara så ni får se att jag fått upp ljusslingan i trädet, samt julgardiner, så ni inte tror jag ligger på latsidan ;)  Så sakteliga blir det mer och mer adventsfint här hemma. Det tar sin tid, det är mycket som skall ordnas. Blommor från affären, tallkvistar från skogen och mossa från trädgården, jajjamän då är det bra att ha mossa! I helgen skall det även bakas till julskyltningen och fixas med paketkalendern... puh, det är mycke nu ;) 

16 kommentarer:

 1. ihr kleiner weihnachtsbaum ist süß, wie heißt er??? es ist ja keine tanne??? er hat so feine nadeln, aber ich habe hier noch keinen in dieser art gesehen!!! lg angie

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder.....så stämningsfullt och fint....=)

  Trevlig helg !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 3. Så fiiint !
  den stuegranen er så flott!
  God helg:))

  SvaraRadera
 4. Imponerad att du lyckats hålla liv i granen så länge...det hade jag aldrig klarat, så fint och mysigt du har det, gillar verkligen när mycket går i vita toner..Adventskramat. /Lotta

  SvaraRadera
 5. Jättefin gran! Jag funderar på om jag ska köpa en sådan. Har itne haft någon tidigare men nu vill jag nog ha en.

  Ha en fin adventshelg!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Oj, du har din ( dina) kvar sedan förra året. Jag gjorde misstaget att ta ut min rumsgran förra i våras som vuxit rejält och det gick som det gick, så jag fick köpa en ny nu. Tur att jag kan köpa växter till grossistpris. Eller att kunna dela till två (som du). Det ser väldigt mysigt ut det du gjort. Gillar smidesljusstaken mycket.
  Trevlig helg
  Luna

  SvaraRadera
 7. Inte fick då jag min gran att överleva . Jag gillar dom verkligen funderar på att köpa en i år med. din har växt mycket på ett år.
  Det ser så fint ut på dina bilder.-Så jag önskar dig en bra advent
  Kram Meta

  SvaraRadera
 8. Har aldrig haft en rumsgran men tycker dom är jättefina. Gillar din ljus stake, den som är som en häst.. Kraaaam pia

  SvaraRadera
 9. Va fint! Rumsgran köpte jag för ett par år sen, jag gillar den och har svårt att hålla mig för att köpa en till. Min har stått utomhus två somrar.
  Är tålig och dekorativ!

  Trevlig Advent! Kram Ewa :)

  SvaraRadera
 10. Denne vinduskarmen liker jeg veldig godt :-) Stemningsfullt!

  SvaraRadera
 11. Ha en fin första advent!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 12. Fina dekorationer! Ha en trevlig advent!

  SvaraRadera
 13. Jättefint och visste du att rumsgranen är en tropisk växt? Kanske därför den klarar sig så bra utan vatten...
  Härliga bilder och du är redan klar med din advent ser jag!
  Varm kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 14. Så adventsfint du har gjort! Jag är så sent ute... Ska börja NU när morgonkaffet är uppdrucket. Kan liksom inte fatta att vi äntligen är framme vid advent, så här i det monotona novembermörkret.
  Önskar dig en fin advent! /Eva, Tinibelli

  SvaraRadera
 15. Fint blev det, gillar dina ljusstakar. Ha en fortsatt fin första Advent. Marika

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...