måndag 14 december 2015

Julstämning

Nu börjar det dra ihop sig, bara en vecka kvar till julveckan. Känner ni någon julstämning? Här lyser snön med sin frånvaro, så man får fixa julstämningen själv istället... Vad gör ni för att komma i julstämning? Jag lyssnar mycket på julmusik, och så pyntar jag förstås en hel del. Och tänder ljus, både levande och alla elljusstakar och stjärnor i fönsterna. I morse räknade jag till 12 stycken som jag går runt och tänder det första jag gör på morgonen. Sen är det viktigt att det doftar jul! Apelsiner med nejlikor, hyacinter, doften av nybakat. Alla sinnen måste få sitt. 
Om inte annat så tänd ett ljus med juldoft. Här är ett som doftar riktigt gott och juligt . Det är doften "Gammeldags jul" från Yvelis, vars ljus är handgjorda och ekologiska. Det kan jag rekommendera, utan att vara sponsrad ;) 

6 kommentarer:

 1. Ser verkligen juligt ut i precis lagom dos hos dig. Fint med frukten där i fatet. Jag gillar ju ditt sparsmakade pyssel.
  Nu har det blivit -7 och rimfrost här så lite juligare känns det. Också igår när jag besökte Lucia i folkton, ett vackert sångarrangemang i en av våra kyrkor, kändes julen närmare. På söndag ska vi äta lutfisk här alla 17 (ja, det blir en lasagne också för de som inte tycker om lutfisk) och då får jag nog fixa mer jul inne än jag har nu.

  Må gott.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Jättefint och lagom juligt hos dig. Apelsin med nejlika är verkligen något som jag förknippar med jul. Fint doftljus också. Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Så mysigt du har gjort! Det här med att tända ljus är så viktigt för mig också. En julafton hade vi över 70 ljus tända på samma gång! Min bror sa: Du kommer att elda upp hela huset nån gång! Hu då! Det får bara inte hända!
  I år har jag några batteriljus på lite brandfarliga ställen, men det blir ju inte riktigt samma sak men ändå lite mysigt. Jag blandar lite så har jag minskat brandrisken lite i alla fall.
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 4. Det ser riktigt julmysigt ut hos dig!
  Julstämningen är itne på topp hos mig, men den förstärks lite varje dag. Vår familj har så många icke-juliga aktiviteter nästan ända fram till jul så när granen väl kommer in så lär vi väl aldrig ta ut den. :) Dofterna är väldigt viktiga även för mig.

  SvaraRadera
 5. Julstämning har jag inte riktigt fått ännu men gör allt för att den ska dyka upp. Granarna är som du vet är redan klädda, Lussekatter ligger i frysen, julmusiken är på, ljusen är tända.. Önskar att snön skulle komma också så skulle nog julstämningen infinna sig till fullo :)

  SvaraRadera
 6. Nu har vi haft frostigt här de senaste dagarna och det gör mycket för julkänslan. Men annars är väl kanske inte stämningen på topp här hemma, lite för byggstökigt för det.

  Ha en fortsatt fin vecka!
  Karin

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...