onsdag 30 mars 2016

Jag har en trädgård!Alltså, jag går ju nästan i ide på vintern, när det gäller trädgård. Det är som att jag nästan glömmer att den ens finns därute... Ibland har hela världen ett vitt snötäcke på sig hela eller delar av vintern, och då är det kanske inte så konstigt att man glömmer sin trädgård, men här på Gotland har vi ju ofta rätt så "gröna" vintrar. Nåja gröna och gröna, brungrå snarare... Men i alla fall, mitt trädgårdsintresse går nästan helt ner på noll, dvs är obefintligt! Jag stänger till och glömmer att den finns därute, och tycker det är skönt! 

De första åren när jag hade fått upp ögonen för trädgård och anlade den ena rabatten efter den andra, blev jag nästan lite rädd för mig själv - hade jag tröttnat helt och vem skulle då ta hand om alla dessa rabatter och växter? Men med åren har jag lärt mig, att jag helt enkelt går i ide, och när våren kommer igång så vaknar jag till och lusten att gräva och pyssla kommer till mig igen! Det är en härlig känsla faktiskt, och just på grund av det här så är jag så glad över våra årstider, för jag tror jag behöver den där trädgårdspausen.


Men nu är den alltså över för denna gång, min trädgårdspaus, och jag står åter att finna ute på knä vid någon rabatt! 

13 kommentarer:

 1. Det är tur att man får den där pausen, för den behövs verkligen. Men nu är det fart på oss igen. Vilka härliga tuvor med snödroppar, verkligen vårkänsla i dina bilder:-)

  SvaraRadera
 2. Ja, det är väl det som är bra med olika årstider - trots allt... Att man får pausa lite o få en nytändning igen bortåt mars.
  Härligt är det!
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  // Lena

  SvaraRadera
 3. Det är nog bra med en paus över vintern, men jag kan tycka att den är lite lång:) Skönt att du kommit ut ur ditt ide och är på gång igen:) Härliga bilder.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Åh, så härligt ditt resonemang är! Nu har du vilat och är fullängtad inför nya säsongen!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. I år har jeg hatt skikkelig hagepause, men nå begynner det å krible igjen og jeg gleder meg til årets hagesesong.

  SvaraRadera
 6. Så härligt att få vila och längta och nu är det dags att påta i trädgården igen!
  Du har så fina rabatter så det är då inte klokt. Så ser det inte ut hos mig, här är det mer vildvuxet som gäller!
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 7. Oj oj vilka vackra stora ruggar med snödroppar du har skulle precis lägga ut en bild på mina klena fyrblomms ruggar. Jag får nog vänta något år innan mina blir så stora. Glad vår önskar jag dig!!!

  SvaraRadera
 8. Vilka härliga vår-trädgårdsbilder du bjuder på. Håller helt med dig om att man nog behöver den där pausen. Man laddar lite för att komma igång igen. Det hade kanske varit tristare att bo i tropiskt klimat. Vem vet.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 9. Bra talat! Så är det nog precis! Och jag är ju av den åsikten att när det är vinter då ska det vara rejäl vinter med snö och kyla och det är rätt skönt att glömma bort det där med trädgård. Och som du säger, det har bara den där gråbruna färgen. Sen när, om man fått snö alltså, och den smälter och det är smutssvartvitt överallt, då vill jag väck härifrån.
  Vilka fina tuvor med snödroppar du har! Underbart!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Här är en till som vaknat ur idet, när solen kommer fram då kommer lusten till trädgården tillbaka. Underbara snödroppar.
  Ha det fint!
  Marika

  SvaraRadera
 11. Precis så känner jag också!
  När hösten kommer kan jag känna en lättnad över att allt arbete tar lite paus. Även om jag älskar trädgårdsarbete så behöver jag absolut den här ide-tiden!
  Då finns det tid för en massa annat som man inte hinner med när trädgården och naturen överhuvudtaget tar upp det mesta av tiden!

  Härliga vårbilder du bjuder på! Snödroppar är så söta! Det finns så många fina sorter men jag har läst att den vanligaste sorten går att odla upp till zon 5 så jag kanske ska försöka mig på några till nästa vår!
  Här får trädgården vänta än ett tag för vi har fortfarande en hel del snö kvar. Men nu längtar jag verkligen till att få gräva i jorden och fascineras av all växtkraft där under marken!

  Ha det fint!
  Kram, Maria

  SvaraRadera
 12. Åh, precis så känner jag också! Vintertid finns inte trädgården - och jag har lite svårt för dom som gör en massa saker i trädgården. T.ex. är ute och grillar eller pyntar eller bygger isljusgrottor eller liknande. Nej, vintertid ska man vara inne och planera vad man ska göra på våren och försommaren.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...