Kladdkaka är aldrig fel, eller? Fick för mig nu i helgen att jag skulle piffa till den vanliga modellen lite, med en nötig chokladkräm ovanpå och så lite godisbitar inuti. Det blev gott!
Kladdkaka 2,0
3 ägg
3 dl socker
2 dl mjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
150 g smält smör
chokladbitar av valfri sort
Chokladtäcke
200 g marabou schweizernöt chokladkaka
3/4 dl grädde
Rör ihop (vispa inte) ingredienserna till kakan, häll smeten i en form med löstagbar botten. Putta ner chokladbitar i smeten. Jag använde jordnötsrutor som finns vid lösviktsgodiset, som jag först skar i småbitar och strödde över smeten. Ett annat förslag är dumlekolor eller något annat lite segt. Grädda i 175 grader i ca 18-20 minuter. Den skall vara lös när man tar ut den, den stelnar sen i kylen.
Till chokladtäcket smälter man chokladen i vattenbad och blandar med (ovispad) grädden till en smet, häller detta på kakan när den är klar i ugnen. Ställ kakan att svalna i kylskåp i några timmar eller över natten.
Åhh så mumsigt! Det receptet snor jag direkt :) Tack...
SvaraRaderaKram från Titti
Så gott! Hur ska det gå med mig som försöker att inte äta så mycket socker... Måste ju prova ditt recept!
SvaraRaderaHa en fin vecka!
Kram, Ann
Låter helt underbart! Nu förstår jag att du också kan komponera recept. De få gånger jag försökt det har det slutat.....inte så bra om man uttrycker det milt!
SvaraRaderaKramar från snörike, vi har haft plogbilen här två gånger redan.....