måndag 23 maj 2016

Alltid när det är som vackrast...


 ....den här tiden, går tankarna tillbaka, till maj 2010, när mamma var sjuk, och blev sämre och sämre för var dag som gick. Våra sista veckor spelas liksom upp igen i mitt inre, och det är ännu så tydligt... tänk att det har gått 6 år, det har jag svårt att förstå! 

Jag åkte förstås ut till kyrkogården idag, med en bukett löjtnantshjärtan och tulpaner, just såna blommor som hon fick i den sista buketten från mig, någon dag innan hon dog. Hon kommer alltid att vara förknippad med dessa löjtnantshjärtan, så är det bara! Och det passar så bra, för hon finns i mitt hjärta, och själv hade hon ett sånt gott hjärta!

8 kommentarer:

 1. hej, min mamma gick också bort för snart 6 år sen. En av de varmaste julidagarna... Blommorna, som hon älskade var mina rosor. Så det blir hon som ska få den första, som blommar i år.
  Må gott, nu har vi ju sommarvärme igen.
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Underbara blommor som är betydelsefulla för dig och även för mig. 6 år sedan jag tog farväl av min bror fast utan bukett tyvärr. Fina bilder.. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Åren går, men vackra minnen består, även om smärtan vissa dagar är svårare än andra. En så vacker och trösterik bukett!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Att minnas är förknippat med både glädje, smärta och saknad. Trädgården hjälper oss på mer än ett sätt.
  Stor kram!
  Kristina

  SvaraRadera
 5. Så fina ord om din kära mamma och jag förstår hur du känner det...
  En sååå vacker bukett!
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 6. Ja våran mamma hade ett gott hjärta. Hon var bäst på många sätt. Saknaden blir inte mindre med åren, tvärtom faktiskt.
  Men jag är glad att vi har varandra oss systrar emellan ❤️ Ingela

  SvaraRadera
 7. Förstår att det känns sorgligt ochmycket vemodigt. En underbara mamma är något man aldrig glömmer, men tiden tillsammans kommer ju tyvärr aldrig tillbaka.
  Jag tänker fortfarande med sorg på min mamma som gick bort redan 1989 78 år gammal. Hon var 35 när hon fick mig (gammalt på den tiden) och en underbar mamma. Kunde inte haft en bättre...och det är jag otroligt tacksam för. Man hör ju en del kvinnor som har haft eller har problem med sin relation med mamman. Måste vara fruktansvärt!
  Så var glad för dina fina minnen och försök (det är inte lätt) att se det positiva!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 8. Min mamma gick också bort i maj fast redan 2003. En väldigt vacker dag med sol, blå himmel och massor av vitsippor överallt. Min mamma älskade vitsippor så för mig är det "hennes" blomma.
  Nu försöker jag att leva på de fina minnen jag har och tänka att hon finns här och vakar över mig och min familj.
  Ha det fint!
  Kram, Ann

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...