fredag 13 maj 2016

Blommande träd

Temat för Blommig fredag är Min vårfavorit. Hm, att välja en vårfavorit av alla dessa underbara blommor och växter som kommer nu, är ju i princip omöjligt!? Alla är ju så välkomna och uppskattade på sitt sätt... Men jag är ju kanske extra svag för blommande träd och buskar... Så ok- jag fuskar lite och väljer alla blommande träd som finns i naturen, och tre av mina träd får representera detta (och ja, förra inlägget handlade också om blommande träd, men jag sa ju det, är svag för dem...). 

Ett helt vanligt körsbärsträd, men ljuvligt i blom, och en härlig avgränsning och insynsskydd mot grannen.

Prydnadskörsbäret "Kanzan", välkomnande vid entrén, gillar det skarpt! Den uppmärksamme ser att julbelysningen ännu är kvar i trädet... ja, ja, ett år tänkte jag att det kunde få vara kvar, det är ju ändå jul snart igen...

 
Silverpäronträdet, som sakta men säkert börjar bli större till omfång. Vet dock inte hur många år man skall behöva stötta det, stammen är ju rätt smal och pinnig om man säger så...

Önskar er en skön pingsthelg! Hoppas ni har möjlighet att njuta av blommande träd och allt annat som grönskar! 

9 kommentarer:

 1. Så många fina blommande träd du har, själv har jag dåligt med körsbärsblom, tur att man har grannar med körsbärsblom. Trevlig helg! /Charlotte

  SvaraRadera
 2. Så passande att visa blommande träd till pingst. Kanzan skulle jag gärna vilja ha, men jag har bara äppleträd som ska till att blomma nu. Men herregud vad mycket blommor det verkar bli i år. Däremot har jag ett stort körsbärsträd som blommar framför vårt kök nu, det står dock i ådungen på andra sidan vägen.
  Trevlig pingst
  Luna

  SvaraRadera
 3. Vi har samma tankar flera av oss! och så glad jag blir av att se ditt Kanzan, det var just ett sådant jag köpte och just har planterat - hoppas att det blir lika fint som ditt!

  SvaraRadera
 4. Vackert! Ett körsbärsträd vore fint här. Jag stöttade faktiskt silverpäronträdet i fyra år, tog bort stöttan i höstas. Men det kanske var onödigt länge:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Pinnigt, du vet inte hur mitt silverpäronträd ser ut.
  Alltid så härligt se hur det ser ut där hos dig, du som geografiskt är så mycket närmre min yngre favoritson med familj.
  Trevlig helg!
  Anette

  SvaraRadera
 6. Vilka underbara blommande träd du har! Vilka kaskader av blommor! Mina egna är dels väldigt små än och dels har de inte alls kommit igång än. Men den som väntar på nåt gott... ;)

  SvaraRadera
 7. Jeg så opp i dag, rett i vårt blomstrende kirsebærtre, og tenkte at dette er virkeleig våren! Men jeg hadde nettopp blogget om det, og måtte velge noe annet.
  Vakkert!

  SvaraRadera
 8. Glad pingst bland alla underbart blommande träd önskar jag!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 9. Härligt med blommande träd, de hör våren till.
  Trevlig helg !

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...