onsdag 4 maj 2016

Långhelg

Känslan när man ropar "Trevlig helg!" till kollegorna när man går hem, redan på tisdagseftermiddagen, är rätt angenäm!  
Känslan när man grävt en hel dag.... mindre skön men ändå tillfredsställande - jag är helt ledbruten i kroppen! Det är mitt "lilla" evighetsprojekt (känns så i alla fall) vid den forna (hoppas jag) kirskålshörnan, som så småningom skall bli en romantisk (?) plats att hänga tvätt på... Här har varit täckt med plast i två år, pga kirskålen. Nu i efterhand kanske det var onödigt, eftersom jag ändå gräver ur en bit för att det skall blir grus/sten eller nåt annat. Har inte bestämt mig ännu faktiskt.... Grannen har ju en stor tall som släpper rejält med barr, så jag vet inte om det är så smart med grus som  vi hade tänkt. Jag vill inte ha gräs där i alla fall - någon som har en smart idé? I vilket fall skall det grävas, och jag har väl kanske fyllt 30 skottkärror med jord de senaste dagarna... puh! Ja, tänk så man kan hålla på för att få torka lite tvätt... Jag menar, vad är det för fel på torktumlare?
Här är det en som tar det med ro! Hon ligger där förnöjt när matte svischar förbi med skottkärran... Nja, svischar är väl ett starkt ord, masar kanske är mer korrekt... har fått hälsporre och det är inte skönt att gå i gummistövlar... 
Känslan när man lyfter blicken från grävandet, och ser att knopparna på plommonträdet snart slår ut.... Den är i alla fall underbar! Och vädret är minsann underbart det med! Och att vara ledig är så skönt! 
Må gott mina vänner -  och Trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Haha, du skriver så roligt! Det blir ju jättefint med din torkställning! Kanske fint grus ändå blir bra? Vitt kanske, eller flerfärgat? Finns ju många olika sorter att välja på i grustaget.
  Trevlig helg!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 2. Stackare, hälsporre är inte kul och vad jag hört kan det ta lång tid att bli av med det också!
  Varför inte lägga lite grövre sten än grus!? Alltså inte stora stenplattor, men lite större stenar än grus för då kan du skaffa dig en sån där sug- och blåsapparat för utomhusbruk. Tror att det är enda sättet att få bort barr. Annars får man leva med dom. Fast det är klart, du ska ju kunna gå där också när du hänger upp tvätt.
  Själva har vi en barrgräsmatta på baksidan..... *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Men så fint det blir, en redigt stadig historia, de flesta hembyggen vill gärna sloka med tiden! Skulle vara snyggt med kubb som underlag, alltså runda stockar som sågats i skivor och lägges tätt, äsch, du förstår nog hur jag menar! Mycket jobb och kanske kostsamt, vad vet jag... ett förslag bara!

  Njut av ledigheten och mys i solen!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Och vårda hälsporren... inte kul alls!

  SvaraRadera
 5. Så vackert det ser ut och våren har kommit till dej!
  Idag skiner solen också här i Wales1
  Ha en trevlig dag!

  SvaraRadera
 6. Precis en sådan som vi ska bygga men vi har börjat med underlaget först :) Vi har valt natursingel. Vi har sådant på flera ställen i trädgården och nu även på baksidan där ställningen ska stå.
  Ha en fortsatt trevlig ledighet :)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...