onsdag 25 maj 2016

Pionsäsongen är igång!

Och den startar som sig bör med fina buskpionen, som är 11 år i år, och full med blommor! Och luktpionerna knoppas. Och vet ni - jag tror baske mig att det är knopp i varendaste pion jag äger och har denna säsong! Nu är vissa av dem väldigt pyttesmå, så jag skall väl inte ropa hej ännu, våren har ju varit så torr så kanske några av dem inte orkar slå ut. Men ändå, chans finns att jag skall få se några av mina pioner i blom för första gången! Då hoppas jag att mina frågetecken rätar ut sig... jag har ju några som jag inte riktigt vet vilka de är... Hoppas, hoppas! 

7 kommentarer:

 1. Så pionerna har börjat spricka uti SVerige. Härligt!
  Gillar din lilla Venus figur eller vem är det?
  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Ljuvligt! Din pion är så fin, har beundrat den förut när du har visat.
  Håller tummarna för dig och faktiskt för mig också - samma spända väntan här med några nya pioner som ska blomma för första gången. Spännande! :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Hoppas, hoppas! Åh, dessa pioner... underbara är bara förnamnet...

  Bara regn hos oss i flera dar och kallt. Kontrastrikt!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Härligt! Men det ät inte dags för mina luktpioner, fast det kan bero på att dom flesta numera lever i högt gräs och ogräs! Har inte rensat den rabatten alls!!
  Har så mycket att göra med min eftersatta trädgård, så jag vet inte riktigt var jag ska börja. Hoppar lite fram och tillbaka - och så växthuset emellan - och det är ju inte bra. Men i morgon när det inte ska vara så vansinnigt varmt, då kanske jag orkar med att finrensa åtminstone några rabatter.'
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Härliga och underbara pioner. Buskpion en ser makalöst vacker ut. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 6. Ja denna älskade blomma! Jag har satt några nya nu i vår så jag får nog vänta tills nästa vår med blommor men EN gammal har jag hittat här i trädgården, full med knopp! Längtar!
  Ha en fin kväll och kram från Titti

  SvaraRadera
 7. Underbara Pion bilder.Imorrn (Lördag 28/5) ska jag gå på visning i en trädgård där det växer massor av pioner.De har öppet mellan 13-16.Hoburgsvägen 11.
  Hoppas jag får se några av mina,när vi åker hem ett par veckor efter midsommar,ska ju va i Burgsvik hela sommaren.

  ha det gott .kram Marianne

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...