söndag 16 april 2017

Fruktcocktailkaka

Alltså, en kaka med fruktcocktailbär i, låter ju väldans 80-tal och kanske inte jättegott...men oj, så saftig och god kaka det blir, den måste ni prova, kanske nåt att prova nu i påskhelgen? Den är dessutom väldigt lätt att göra, bara att röra ihop! Receptet har jag fått av några kära väninnor.


Fruktkaka
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1ägg
1 burk fruktcocktail 
1 dl hasselnötter
ca 1 msk farinsocker
Rör ihop det torra, blanda sedan ner ett ägg och den avrunna burken med fruktcocktail. Smöra och bröa en form med tex kokos. Häll i smeten i formen, och strö därefter över hackade hasselnötter och farinsocker. Grädda i 150 grader i ca 50-60 minuter. Servera med grädde, mumsfilibabba! 



Önskar er en skön påskdag! 

9 kommentarer:

  1. Det där lät saftigt och gott. Fina bilder. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Wspaniałych i pogodnych Świąt Wielkanocnych, chwil przepełnionych wiarą i miłością, a także zawsze radosnego i wiosennego nastroju.❤

    SvaraRadera
  3. Ser smaskens gott ut, du gillar att baka vet jag och det blir lyckat.
    Jag bakade inte, hade en sockerkaka i frysen och gjorde en vanlig påskbakelse av det, alltså ett 'stekt ägg' (grädde och persikohalva ovanpå härligheten).
    Det fick duga och gästerna blev nöjda ändå.

    Ha en fortsatt fin påskhelg/ Eva

    SvaraRadera
  4. Men så gott det ser ut, har aldrig hört talas om fruktcocktail i en kaka.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Låter ju som att fruktcocktail borde bli saftigt i en mjuk kaka. Men den ser inte alls ut som jag trodde att en Fruktcocktailkaka skulle se ut. Om jag testar denna kaka någon gång får jag nog pilla bort "körsbären" ur cocktailen, för de är riktigt läbbiga tycker jag.
    Jag bakade dina solroskakor med tranbär för ett tag sedan, och de har enbart mötts av lovord av dem som smakat.

    Kram, Karin

    SvaraRadera
  6. Det låter väldigt konstigt och hade det inte varit du som tipsat så hade jag aldrig... Nu spar jag ner receptet och ska testa. Har inte köpt någon fruktcocktail sen 80-talet! Och om den är lika god som den ser ut så.

    Måste berätta om ditt kattpapper som jag sparat och återanvände igår till dotter Lisas födelsedagspresent. Fick frågan var jag köpt det fina papperet! Kul, va?

    Ha en skön annandag. Här skiner solen idag, heja!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  7. Fruktcocktail är ju verkligen ett barndomsminne för mig och jag minns särskilt att de röda bären gillade jag inte alls! Låter ju som en konstig sak att baka av, men jag kan ju förstå att den bli saftig och den ser ju väldigt god ut. Här fick det bli en gul fin saffranskaka till påsk!
    Ha en fin dag!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  8. Kakan ser väldigt god ut!

    SvaraRadera
  9. Vilken storlek använde du på formen?

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!