fredag 19 maj 2017

Månadens bild - maj

Maj har varit osedvanligt kall, vilket ju förstås avspeglas i naturen och trädgårdarna. Träden brukar väl vara helt utslagna så här års, men i år är det inte så. Men nu kommer det nog att "explodera", för nu har det plötsligt blivit sommar! 26 grader visar termometern idag, helt otroligt, och lite väl varmt om ni frågar mig... lagom är visst aldrig hemma 😜
Vad har hänt här då sen sist? Ja, som ni ser har gräset ännu inte hämtat sig, bruna fläckar lyser i kapp med solen just nu. Undrar om det någonsin kommer att ta sig i år, ja det beror ju helt och hållet på vad vädergudarna bestämmer förstås. Blir det inget regn så blir den kanske inte bättre än så här... hu, det känns inget roligt! Det är ju heller ingen idé att så i gräsfrön, när man inte får vattna! 

Några magnolior har slagit ut, lite bruna i kanterna, pga kylan som varit...

Lönnen på väg!

Och körsbärsblom! 

Robinian är beskuren, kanske att jag tog för mycket, och för tidigt, för det kom ju flera riktigt kalla nätter efter beskärningen, håll tummarna för att den klarar sig! 

Kattgårdsrabatten med lite perenner på gång, och så rosen som nu är grön. 


Trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Klotrobinian klarar sig nog bra ska du se. :) Min är friserad nu också. Sågade bort två meter långa grenar = två årstillväxter från kronan. Man kan inte klaga på klotrobinians växtkraft inte!
  Hoppas ni får lite lagom regn så inte allt torkar bort i trädgården.
  Trevlig helg!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Jamen NU kom våren tillbaka och det med råge! Vi har haft upp mot 29 sköna soliga grader idag...det gick inte att vara i växthuset, höll på att svimma!
  Nu tar vi helg....
  Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Vakker magnolia! Plutselig skrudde noen på varmen!
  Her har det absolutt ikke manglet regn. Endelig kom solen fram i dag.
  God helg!

  SvaraRadera
 4. Fint och härligt. Ja tänk att man aldrig är riktigt nöjd för visst har man längtat till värmen men måste det smälla till så man knappt kan andas. Kraaam pia

  SvaraRadera
 5. Torrt, torrt, torrt är det. Inte blir det bättre av värmen då! Nog hoppas man att växterna ska klara den här pärsen, jag ser att en av mina smällspireor inte vill längre. Så tråkigt. Tackolov har vi inte bevattningsförbud, så den ska nog får lite extra omsorg så får jag se om det finns liv i den.
  Tur att din magnolia orkar blomma, jag får inte se mina blommor i år heller.

  SvaraRadera
 6. Efter den varma helgen, har träden slagit ut och det är riktigt grönt nu. Tulpanerna blommar och allt skjuter upp i raketfart i rabatterna.
  Riktigt härligt.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...