onsdag 24 maj 2017

Tulpaner och möbler i trädgården

Nu blommar tulpanerna jag fick i höstas. Jag hade ju ingen aning om vad det var för sort eller ens vilken färg det var, så de fick stå här, där jag inte hade några tulpaner sedan tidigare, och det blev ju fint! 
I helgen kom trädgårdsmöblerna ut, så nu känns det verkligen som utesäsongen börjat på riktigt. 

Blir så glad för tulpaner som återkommer, det är inte alltid de gör det nämligen. De mörka som står längst bor är Violet Bird som planterades 2009, de vitrosa Holland Chic  planterades 2014 - och som faktiskt förökat sig också ser jag nu, de står 6 stycken på förpackningen!  Samt de små Little Beauty -  från 2008. 
Här var det också möblerat. Har "snott" idén från en Öppen trädgård jag var på i somras, tack för det! 
Här ligger Sonja som ett litet "smycke".

Gräsmattan premiärklippte jag förra veckan. Jag var väl senast i kvarteret som vanligt, men jag vill ju plocka av mina kajpar som växer vilt i gräsmattan först. Fast å andra sidan är jag alltid senast ut på höstarna med, så det jämnar väl ut sig. Hör aldrig nån annan som är ute och klipper i november, mer än jag, som klipper löv, för att slippa räfsa så mycket på våren! 

Nu måste jag ut i det ljuvliga vädret, sol och 15 grader, alldeles lagom och jätteskönt! Ledig i fem dagar - härligt! 

3 kommentarer:

 1. Hade ingen aning om vad kajpar var för något, blev tvungen att googla och javisst någon tanke hade jag om något ätbart. Läste att gutar gillar kajpar, den växer vild lite överallt, tro inte jag ätit det men däremot gillar jag ramslök.
  Inget av de sorters lökar växer här, då får jag bege mig till en annat landskap.
  Blir det så mycket så du fryser ner och kan ha till grytor när det passar.
  Dina tulpaner är riktigt sköna, här har värmen gjort att de blommat över kvickt.
  Så man fick njuta på ackord, hi hi . . .
  Trevlig långhelg/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det blir inga mängder, det räcker till en soppmåltid för oss och kanske lite till, så någon liten påse blir det till frysen. Men kajpsoppa är så himla gott, så jag vill verkligen ta hand om det som finns här.
   Trevlig långhelg till dig med!
   Gunilla

   Radera
 2. Vackert med olika sorters tulpaner. Här har inte utemöblerna kommit fram, inte alla. Klippa löv på hösten är ju supersmart. Kraaam Pia

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!