måndag 22 maj 2017

Matkassar


Jag är ju ingen vidare kock skall erkännas. Eller, jag kan laga mat, men det är inte alltid så roligt om man säger så. Men det kanske är för att det är något som måste göras dag ut och dag in, år ut och år in.... Baka är ju så vansinnigt mycket roligare, men det är väl för att man gör det när man vill och är sugen (på att baka och äta 😉)

Det är framförallt tråkigt att komma på vad man skall laga, men nu har jag provat på det här med Matkasse (eftersom jag inte är sponsrad behöver jag ju inte säga vilket märke vi pratar om). Måste säga att det var både trevligt och inspirerande. Och lite lyxigt att få det hemkört. Valde en kasse med hälften vegetariska rätter, ett bra sätt för oss att få in lite mer gröna rätter här hemma, vilket jag gärna skulle vilja. Sen om barnen var lika entusiastiska vet jag inte... min yngsta frågade när vi skulle börja "äta vanliga mat igen...?".

Ja, så var då måndagen gången, och därmed halva arbetsveckan! Det kan man kalla rejäl kortvecka!! 
Allt gott till er! 

4 kommentarer:

 1. Jag har tänkt tanken många gånger. Fast maken som ju är hemma nu ett tag tycker att han vill pyssla med inköp och matlagning. OK säger jag då så klart. Kul att du testade. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Jag lagar hundra gånger hellre mat än bakar så för mig som har både tid och lust är det inget problem. Två av döttrarna har matkasse till och från och tycker det funkar bra. En lättare vardag är guld värd i dessa dagar som ofta är fyllda med aktiviteter av olika slag.

  En fin tisdag önskar jag dig.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Jag är precis tvärtom mot dig! Jag är urusel på att baka (vi äter ju inget kaffebröd alls eftersom vi inte dricker kaffe - eller te på kaffesätt). Däremot är jag duktig på att laga mat (vågar man säga så själv), speciellt till många och till fest och det kan ju bero på att jag tycker det är kul.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Jag gillar varken laga mat eller att baka, hi hi . . . men jag väljer ändå matlagning.Ungar brukar ju gilla Tacos och där finns mycket grönsaker man kan variera med. Vi gör det sällan men barnbarn när de kommer fixar det själva, smidig och lätt maträtt.
  Nu är vi bara två + Ludde, fniss. Vi äter mycket grönt det har vi alltid gjort inget nytt påfund här, så det är helt vanlig mat för oss.
  Matkasse har vi aldrig prövat, tror inte det är något för mig/oss. Rolf lagar också middagsrätter så jag slipper att stå vid spisen jämt, är hellre ute och gräver, hi hi . . . Idag gjorde han en snabb lunch, röd och vit kål tillsammans med köttfärs blev en toppen rätt, potatismos av gamla 'päre', resterna måste gå åt. I år blev det fler rader av egna potatis, vi hoppas på både nypotatis och jordgubbar av eget till midsommar. Vi kan vattna/ egen brunn, så mycket tid till vattning går åt, men jag gillar ute jobb. Ludde har fått en stor hundgård ute, han kan vara där när vi jobbar, gnäller inte är snäll och lär sig lyda.
  Vi får många roliga skratt av hans galna spratt, livet leker även hos oss.
  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!