söndag 8 juli 2018

Körsbärskladdkaka



Oj, oj så mycket körsbär vi har på vårt träd i år! Och fåglarna låter dem vara ifred, så vi kan njuta av dem länge. Dessutom är det praktiskt att ha ett träd vid altanen, för man kan stå här uppe och plocka och stoppa i munnen! 

Man borde ju göra både sylt och saft, men barnen är ju inte så förtjusta i det. Så jag bakar istället... Är redan inne på tredje körsbärskakan denna vecka... Den här gången gjorde jag så här: 

 Körsbärskladdkaka
150 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
5 finhackade bittermandlar
1 dl vaniljsåspulver

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker, blanda sedan i det torra och sist smöret. Blanda med körsbär (jag kärnade bara ur hälften ungefär, sen får man spotta kärnor, det går bra det med!). Häll detta i en form och grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Pudra över lite florsocker och njut med lättvispad grädde. 
 
  
Nyloppad kopp. Hittade en kopp i samma serie som jag tidigare har assietter, så jag slog till, till det facila priset av 1 kr för koppen och 1 kr för fatet... 



5 kommentarer:

  1. Älskar körsbär men aldrig har jag bakat av dem! Nåja, jag har inget träd heller men de finns ju att köpa. Tack för receptet.

    Önskar dig en fin dag.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Mmm, det vattnas i munnen när jag ser dina bilder. Tur att jag just kommit hem från "kakslottet" i Taxinge där jag fikat. Det låter verkligen praktiskt med trädet utanför altanen.

    Tack för receptet och ha en skön vecka!
    /Anita

    SvaraRadera
  3. Fina koppar... Ja om man hade haft körsbär så skulle jag nog testat det receptet. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  4. En klassisk sommarfika i härligt gammaldagsstil. Visst behöver du en berså också ;) Kakan lät underbart god - jag älskar körsbär. Sylten på bären är helt ljuvlig.

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  5. Vilka härliga bilder. Kakan ser fantastisk ut.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!