tisdag 21 juli 2020

En vandring i innerstan

Några foton från min morgonpromenad i lördags morse. 

Jag skulle vara smart tänkte jag. "Behövde" köpa lite vin från bolaget, och hade passerat Östercentrum några gånger på hemväg från jobbet nu i veckan. Vet inte om det är likadant över hela landet, men bolaget håller restriktionerna, och släpper bara in ett visst antal kunder i taget, och det är bra! Men kön alltså, den blir ju lång, typ hundra meter eller nåt sånt. Känner inte riktigt att jag vill stå i en sån kö... Känns lite "utpekande" på nåt sätt 😅 

Så som sagt, tänkte vara smart och "hänga på låset" vid öppning på lördagen istället, och därför gick jag min morgonpromenad i innerstan i väntan på att bolaget öppnade... (oj, vad det låter desperat, men jag är faktiskt en väldigt måttlig person - vad gäller sånt i alla fall - tro det eller ej och jag är inte där speciellt ofta... 😇)   

 
Vacker och stor honungsros i Botaniskan. 

Ros Belle Amour


Constance Spry... saknar min... 

Men det var ju fler som hade tänkt som jag förstås. 😆 Det var ju en strålande vacker sommardag, så folk ville väl ut på stranden och skulle väl bara åka införbi och köpa nåt gott till kvällen..  

För nu har turisterna hittat hit... här är verkligen mycket folk!  

Avslutar med en kvällsbild från Kallis, här är det i alla fall inte så mycket folk som det brukar...

6 kommentarer:

  1. Ja inte vill man köa utanför systemet. Maken tänkte samma sak, hänga på låset men det var det fler som tänkte.Han åkte hem utan. Nu beställer vi det vi ska ha till butiken här hemma. Så smidigt. Vilka fina bilder på alla rosor och annat fint. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  2. Smakar det så kostar det... heter det ju, hihi! Jag har gått dit tisdag morgon, en halvtimme efter att butiken öppnat. Ingen kö då. Men jag går inte dit VARJE tisdag, är minsann måttlig som du. Men man vill ju njuta av gott svalkande bubbel i sommarsolen på balkongen.

    Underbara bilder från din vackra stad.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Ha ha du låter inte lika sur som jag! Ja det är inte klokt och jag köade också för lite vin...kön ringlade från butiken på köpstaden ut på parkeringen...ja ja det är väl bara att STÅ UT!
    Sommarkram från Titti

    SvaraRadera
  4. Ja som det kan bli :) Visst är det väl ofta så, att när man är smart och ska göra något som inte alla andra har tänkt på så visst har dom andra tänkt likadant. Men jag är glad ändå för vilka fina bilder du fick. Och rosorna! Oj, oj, oj! Constance Spry är ju magisk. Kanske du kan ha en någonstans ändå i din nya trädgård?

    Kram Anita

    SvaraRadera
  5. Systembolaget, så svenskt och så svenska tankar kring detta.
    Här köper vi vin i en vanlig affär, inga problem och jag tror att om det skulle vara en kö till en vin butik här, skulle de köande bara se det som något roligt. Att köpa alkohol är inget man skäms för, tvärt om.
    Känner igen de svenska tankarna, men förstår dem inte längre. Det är ju gott med vin och jag dricker minst ett glad varje dag och då dricker jag lite jämfört med många av mina vänner. Gillar vin och skäms inte ett dugg för detta, tycker det är underbart.
    Man ska njuta så länge man kan.
    Så vackert på Botaniska, underbara blommor!
    Trevlig helg och skål!

    SvaraRadera
  6. Hej !! Längesen jag var här. Kikar in o kollar hur du har det. Skönt att se att du lever o har hälsan. Kram Knatten

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!