söndag 26 juli 2020

En rabatt

Jag handlade ju lite växter för nån månad sen, kom på att jag inte visat hur det blev, så här kommer ett trädgårdsinlägg! 
Det jag köpte var en vit rosenstav, blåverbena, några små rödskaftade daggkåpor och tre olika sorters stjärnflocka, samt stäppsalvia Caradona. Den sistnämnda hade jag visserligen med mig en planta av, men den kan man inte få för många av... Den kommer jag nog ha som en liten röd tråd - jag menar lila förstås -  i rabatterna runt om så småningom.. 

Innan jag började gräva såg det ut så här. 
...och nu. 

På håll, före
efter

Och först ut att blomma av stjärnflockorna är Roma.

En liten bit på väg alltså. Busken till höger skall bort så småningom, men jag väntar till i höst. Än så länge får den fungera som lite insynsskydd när man sitter på altanen. Tanken är sen att jag planterar en klätterros mot nätet, och då blir det antagligen rockad även på det jag har planterat nu. Tar förresten gärna emot tips på vad jag mer kan ha mot nätet, typ nån fin sort klematis som blommar länge? Eller nåt annat tips på nån klättrare som inte är alltför kraftigväxande?

5 kommentarer:

 1. Så roligt det är att se före och efter -bilder. Det kommer att bli fint i din rabatt. Stjärnflockan hade en vacker färg. Fint med rosenstaven i bakkant.

  Önskar dig en fin vecka!
  Kram Anita

  SvaraRadera
 2. Vackert med planteringar i mjuka former. Och med före- och efterbilder blir det påtagligt hur lite kan göra stooor skillnad.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. VAd fint det blev. De där rosenflockorna ser delikata ut.
  Må gott! Christina

  SvaraRadera
 4. Det är ju märkligt vilken skilnnad en liten rabatt gör! Nu ser det så inramat och prydligt ut. Mysigt! Är rädd att jag mest har tips om ätliga klättrare som minikiwi och druvor, så det överlåter jag åt övriga läsare.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Roligt att du börjar få det lite som du vill har det, fint!
  Ha det bra!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!