torsdag 2 juli 2020

Rosens dag!

Rosor måste jag ha! Kan bara inte riktigt bestämma mig för vilka. Jag kommer att gå på "säkra kort", måste ha friska och bra rosor, och det blir antagligen någon av sorterna jag haft förut och som jag vet hur de "funkar" i storlek och utseende med mera... Minst två rosor vill jag ha, en klätterros och en vanlig buskros. 
Den jag saknar allra mest är Constance Spry! Rosornas ros! Ljuvlig blomform, som en pion (!) ljuvlig doft och härlig blomrikedom! Enda nackdelen är väl att den är engångsblommande, och att den kanske blir lite för stor här hos mig. Men ja, det är en stark kandidat! 
Sen är ju Queen of Sweden en härlig ros! Den är frisk, och blir en fin buske med ett upprätt växtsätt. Blommar hela säsongen. 

Eller skall jag gå den något mindre och nättare klätterrosen Ghislaine de Féligonde? Frisk och med söta blommor.   
Den skulle vara vacker att kombinera med Wollerton Old Hall... Också en favorit! Jag vill inte plottra med för många färger så jag vill att de matchar varandra. Men det är ju det här med att bestämma sig... Rosa eller mot det gulaprikosa hållet...? 

9 kommentarer:

  1. Draga mea,
    Suberb, e superb sa poti avea in jurul tau asemenea flori!
    Imbratisari, Mia

    SvaraRadera
  2. Rosor är så fina och i år har våra rosenbuskar varit så fina, så olika från år till år.
    Jag dras alltid åt det rosa eller mörkröda hållet vid val av rosor, men smaken är olika. Dessutom vill jag gärna att de ska dofta gott också.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  3. Det verkar som att rosorna trivs i år. Jag har aldrig haft så många knoppar i mina rosor. Är svag för de rosa såklart. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  4. Härliga rosor och ja visst är det svårt att bestämma sig! Men den där Queen of Sweden gillade jag direkt, den ska jag köpa! Tack för tipset :)
    Ha en fortsatt fin fredag nu...
    KRAM från Titti

    SvaraRadera
  5. Er jo noen av de beste du nevner her! 'Constance Spry' er jo dronnnga i hagen nå. 'Ghislaine de Féligonde' er utrolig sjarmerende, og 'Queen of Sweden' vakker! Og så videre...

    SvaraRadera
  6. Oj Gunilla! Vilka rosbilder du visar, helt ljuvliga.

    Constance Spry, den har jag njutit av på trädgårdsresor i England. Enorma exemplar! Men den du visar är ju bara helt fantastisk. Ghislaine de Féligonde har jag sett att många har. Den ser så fin ut med sina olika nyanser med dragning åt aprikos, lite som Alchymist som jag hade ett tag men som nog växte på fel plats och inte trivdes. Och Queen of Sweden. Den är ju som en sagoros. Wollerton Old Hall är också vacker, just den där aprikos färgen jag tycker om. Så fin den är med nävan (Rozanne?) som smugit sig in i bilden.

    Beträffande problemet med att ladda högersidan i bloggen skrev jag lite i min svarskommentar hos mig. Men då du kanske inte ser det så klistrar jag in den här också:

    Hm, då var det i inte räknaren som var problemet. Så synd. Det var den jag hittade som gemensam nämnare hos din och de andra bloggarna där det är problem. Det är nog ok om man skriver en snabb kommentar, då hinner man troligen skriva och posta den innan den laddar om bilden. Men jag är ju lite långsam av mig och skriver långa kommentarer 🙂 Men då jag vet att det är problem med att ladda vissa bloggar så gör jag så att jag tar upp den och så tittar jag på lite annat och sedan går jag tillbaka efter 5 minuter och då har den laddat klart. Så det fixar sig ändå. Och jag tror inte du behöver känna dig alls oteknisk. Det där är säkerligen något som ligger hos blogspot, frågan är bara vad. Och varför det bara drabbar vissa bloggar.

    PS! Såg nu att det ligger fortfarande någon form av räknare (eller vad det är) längst ner på din högersida. Kan det vara den som ställer till det?

    Ha nu en fin helg!
    Kram Anita

    SvaraRadera
  7. ..och att bestämma sig tar tid :) Jag är lite fascinerad av processen, min, som ibland känns både rörig och lång. Men så plötsligt en dag faller bitarna på plats. Väldigt fina sorter du funderar på och väljer mellan.

    Lycka till! Carina

    SvaraRadera
  8. Tänk vilka vackra namn rosor har. Har en Constance Spry som förra året fick ny plats och jag var inte säker på att den skulle trivas där men den belönar mig denna sommar med många stora rosor.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!