fredag 11 december 2020

Amaryllis

Amaryllis, det är väl en härlig julblomma! Har inte drivit upp några egna i år. Eller - skall jag vara ärlig har jag bara gjort det en enda gång. Då köpte jag fyra lökar, och fick minst sagt ett blandat resultat. Om ni är nyfikna så redovisade jag resultatet i det här inlägget. 
Den här vita gillar jag, den blev inte så där värst hög. Den skulle ha en röd liten kant, och ja, om man tar fram förstoringsglas kanske man anar nåt litet rött streck... Har jag tur kommer en andra stängel till jul, men nja, tror inte den hinner upp och slå ut till jul, men kanske till nyår? De lever ju ett eget liv de där amaryllisarna i kruka.... 

Om man inte känner att man vill ha den där spänningen som de innebär med amaryllis i kruka, kan man ju unna sig snittamaryllis. Det brukar jag göra. Då blir det vackert med en gång! Och det finns ju så många fina färger. De här i aprikos är förra veckans bukett. 
Och den här veckan blev det polkagrisrandiga! 

Nu önskar jag er en fin helg! 

5 kommentarer:

  1. Amaryllis är favoriter så här års. Aprikos har jag aldrig lyckats hitta. Det är så vackert och dom på din bild är fantastiska och så fina mot tapeten. Och de polkagrisrandiga pryder sin plats de också. Så mysigt det ser ut.

    En fin helg till dig också Gunilla!
    Kram Anita

    SvaraRadera
  2. Så fint du har det, Gunilla. Ett halvmånebord står högt på min önskelista, men det får inte riktigt plats någonstans här hemma. Fast det är ju en världslig sak. ;-)

    Ha en riktigt skön tredje adventshelg!

    SvaraRadera
  3. Ja det är en ståtlig primadonna, Amaryllisen! Den där aprikosa är en favorit...den säger lite lagom "God Jul"...
    Önskar dig en fortsatt mysig helg i grådasket!
    KRAM från Titti på ön bredvid dig

    SvaraRadera
  4. Så vackert me amaryllis!
    Jag köpte en knöl för sent, så min blommar nog inte förrän om drygt en månad, men det är okej, för då är det till min födelsedag istället.
    Fortsatt trevlig lusse!

    SvaraRadera
  5. Så fint, amaryllis är en favorit.
    Jag köpte lökar och drev upp. Däremot har jag aldrig provat att övervintra och försöka få att blomma igen.
    Ha en fin luciakväll
    Kram Maria (som fått till ett inlägg idag :))

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!